Ukradl manželce mobil a odjel s ním do lesa. Upír Krejčí popsal podivné okolnosti své nehody

Václav Upír Krejčí měl autonehodu.

Upír Krejčí o svém soudu

Václav Upír Krejčí se v červnu ocitl se svým autem v potoce. Jak k nehodě došlo, přesně nevěděl, ale předcházela tomu pravděpodobně domácí neshoda a její zapíjení. Herec si v úterý vyslechl soudní verdikt, jenž se mu nelíbil – pokuta přes 200 tisíc korun a zákaz řízení. Krejčí se proto odvolal. Zapíjení žalu se podle něj nekonalo před, ale až po karambolu s autem.

Na 12. června letošního roku herec Václav Upír Krejčí bude vzpomínat ještě dlouho. Po nehodě, která se stala u Mirošovic, mu bylo naměřeno 2,73 promile a o chvíli později dokonce 2,85 promile. Soud mu uložil peněžitý trest ve výši 224 tisíc korun a zákaz řízení na dva a půl roku.

„Tohle byl soud, jako kdybych někoho zabil. Opravdu věřím v právní stát, ale to, co se tam dělo, bylo neskutečné. Nic se nezakládalo na pravdě a byl jsem totálně dehonestovaný, ale úplně šíleně. Asi proto, že jsem slavný,“ uvedl v rozhovoru pro redakci Showtime Upír Krejčí.

Autonehoda se stala poté, co se herec údajně dozvěděl o manželčině nevěře. Žal měl podle soudu řešit ještě před nehodou alkoholem, to ale u soudu popřel. Tvrdil, že řídil střízlivý a alkohol požil až po havárii. „Byl jsem pod vlivem obrovského stresu, v šoku z dopravní nehody, ale pil jsem až po ní, venku jsem lahev dopil a někde ji zahodil,“ řekl podle webu iDNES.cz Krejčí u soudu.

Opak ale u úterního soudu sdělil přítomný policista a den po nehodě, tedy 13. června, i sám herec v naší reportáži. „Ještě budu za hrozného debila, že jsem ožralý sedl do auta a něco způsobil,“ řekl tehdy Krejčí.

„Zeptal jsem se ho, co se stalo. Řekl, že zjistil, že je mu žena nevěrná, že si našla staršího pána, takže to chtěl dobrovolně ukončit, že nechce žít. Zopakoval to několikrát. Vypadalo to, že se rozjel proti stromu a dostal se do potoka,“ uvedl zasahující policista Jaromír V. Právě on dával herci po nehodě dýchnout. Policista u soudu také uvedl, že Upír Krejčí měl podle svých slov vypít hodně alkoholu na nějaké oslavě. „Tam odhalil nevěru manželky. Měl velice lítostivou náladu, slabou chvilku, byl zlomený. Bylo mi ho líto. Nebyl vulgární ani agresivní, ale zdvořilý,“ líčil policista.

Pomatení smyslů

Vlastní slova o požití alkoholu si ale herec dnes nepamatoval. „A kde jste to našla, že jsem požil před jízdou,“ ptal se reportérky. Když mu řekla, že to uvedl v reportáži, odpověděl, že nejspíše šlo o pomatení smyslů. „Hm… tak to bylo pomatení smyslů ještě z toho, jak říkal pan docent Zvěřina, že jsem eskaloval v té šílené chvíli. Nebyl jsem při smyslech, takzvaně,“ komentoval Krejčí.

Poté vylíčil, jak přesně červnový incident proběhl. „Dozvěděl jsem se různé věci. Ukradl jsem manželce mobil, abych si ho prohlédl, a můj cíl byl dojet za les a tam si ho prohlédnout. Ale protože jsem se dostal do vyjetých kolejí a nemohl se trefit na ten mostek, tak jsem se trefil jen pravými koly a auto se zvrhlo do potoka. Nevyletěly airbagy, nic, měl jsem asi 40, 45 rychlost. Ve chvíli, když jsem se zvrhnul, tak mě nenapadlo nic jiného než tu flašku vzít a otevřít,“ popsal redakci Showtime Krejčí.

Tagy: