Dříve mluvil o sebevraždě, pak Upír Krejčí otočil. Pil jsem až po nehodě, tvrdil u soudu

Okresní soud Praha-východ rozhodl nepravomocně o trestu pro herce Václava Upíra Krejčího, který v červnu pod vlivem alkoholu narazil u Mirošovic do stromu. Upír Krejčí u soudu tvrdil, že alkohol požil až po nehodě, což ale soudce označil za nevěrohodnou obhajobu a uložil mu peněžitý trest ve výši téměř čtvrt milionu korun a zákaz řízení na dva a půl roku. Krejčí totiž mluvil těsně po nehodě jinak, za nehodou měla být nevěra manželky a pokus o sebevraždu. Herec se odvolal.

Herec Václav Upír Krejčí prozatím odešel od Okresního soudu Praha-východ s peněžitým trestem a třicetiměsíčním zákazem řízení. U soudu ale tvrdil, že při červnové autonehodě u Mirošovic nebyl pod vlivem alkoholu, ale opil se až po ní. „Vina pana obžalovaného byla spolehlivě prokázána a jeho obhajoba spolehlivě vyvrácena,“ uvedl pro web iDNES.cz samosoudce Lukáš Semera.

Podle výpovědi zasahujících hasičů, policistů a záchranářů totiž Upír Krejčí na místě nehody řekl, že alkohol požil před tím, než usedl za volant, a že nehodu způsobil úmyslně. „Zeptal jsem se ho, co se stalo. Řekl, že zjistil, že je mu žena nevěrná, že si našla staršího pána, takže to chtěl dobrovolně ukončit, že nechce žít. Zopakoval to několikrát. Vypadalo to, že se rozjel proti stromu a dostal se do potoka,“ uvedl zasahující policista Jaromír V. Právě on dával herci dýchnout, přičemž přístroj ukázal hodnotu 2,73 promile a o chvíli později dokonce 2,85 promile.

Policista také uvedl, že Upír Krejčí měl podle svých slov vypít hodně alkoholu na nějaké oslavě. „Tam odhalil nevěru manželky. Měl velice lítostivou náladu, slabou chvilku, byl zlomený. Bylo mi ho líto. Nebyl vulgární ani agresivní, ale zdvořilý,“ líčil policista.

Herec však u soudu tvrdil, že řídil střízlivý a alkohol požil až po nehodě. „Byl jsem pod vlivem obrovského stresu, v šoku z dopravní nehody, ale pil jsem až po ní, venku jsem lahev dopil a někde ji zahodil,“ hájil se Upír Krejčí u soudu.

Že alkohol požil před jízdou, měl ale herec prohlásit také během ošetření v benešovské nemocnici. U soudu to ale popřel. Kvůli nevěře manželky měl deset dní po nehodě navíc vyhledat pomoc psychiatra Jaroslava Zvěřiny. I tomu se prý svěřil, že alkohol požil před jízdou. „Jsem přesvědčen o tom, že pan Krejčí požil alkohol ještě před nehodou v důsledku hádek s manželkou. Jeho výpověď, že alkohol požil až po nehodě, považuji za nevěrohodnou,“ řekl samosoudce Semera. Proti rozsudku se Upír Krejčí na místě odvolal.

Tagy:
nehoda alkohol nevěra manželka autonehoda sebevražda havárie herec soud Václav Upír Krejčí Mirošovice Jaroslav Zvěřina Upír Krejčí Okresní soud Praha-východ