Majitel už ukradenou motorku odepsal. Policie ji ale po třech měsících našla

Šťastný příběh ukradené motorky

Příběh o ukradeném motocyklu jsme vám představili již v červenci. I diváci TV Prima pomáhali s jeho nalezením. Nakonec ho objevili policisté. Jak se vše odehrálo a co na to říká překvapený majitel?

Jak už to tak bývá, za nalezením ukradené motorky stála nakonec trocha štěstí a velká náhoda. Policejní hlídku při projíždění pražskými ulicemi zaujal muž jedoucí na motorce.

„Měl neplatný řidičský průkaz a často řídil pod vlivem drog. Muž začal ujíždět. Následně v pražské Libni havaroval. Lustrací bylo zjištěno, že motocykl prochází pátráním a že byl odcizený,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Byl to ten stejný motocykl, o jehož krádeži jsme informovali v červenci. Nešťastný majitel Martin Leiblinger tenkrát naše redaktory přivedl přímo na místo, odkud mu byl jeho stroj ukraden. Motorku měl přivázanou k dopravní značce. Druhý den ráno ale našel jen přeštípnutý zámek. „Popravdě nečekám nic. Motorka už je nejspíš rozebraná na díly a možná je odvezena někam do zahraničí,“ řekl v červenci majitel.

Krádež se řeší jako přestupek

V podobných případech bývá velmi složité ukradený stroj vypátrat. Tentokrát se ale na majitele usmálo štěstí. „Byl jsem samozřejmě velice překvapen, vůbec jsem to nečekal. Měl jsem z toho velikou radost, že svoji motorku zase uvidím. Byla nepojízdná. Měla ulomené brzdové páčky, stupačka byla urvaná. To jsem musel opravit, než jsem dojel domů,“ dodal majitel.

Řidič policistům tvrdil, že motorku neukradl, a že ji dostal od kamaráda. Ke krádeži se tedy nepřiznal. Celou věc proto policisté řeší pouze jako přestupek. To se ale ještě může změnit.

Tagy: