Tvrdý úder Ukrajinců v Kurské oblasti: Při náletu dronů zemřelo pět lidí, tvrdí Rusové

Nejméně pět mrtvých si vyžádal nálet ukrajinského dronu, oznámil úřadující gubernátor ruské Kurské oblasti. Naopak ukrajinská protivzdušná obrana hlásí, že během noci na sobotu sestřelila nad šesti oblastmi země všech deset dronů, kterými Rusové útočili. Uvedl to na sociální síti velitel ukrajinského letectva Mykola Oleščuk. Podobná tvrzení znepřátelených stran nelze v podmínkách válečného konfliktu okamžitě ověřit z nezávislých zdrojů.

„V důsledku svržení výbušnin zahynulo pět lidí, z toho dvě malé děti,“ napsal na sociální síti o útoku bezpilotního letounu se čtyřmi rotory na vesnici Gorodišče gubernátor Alexej Smirnov. „Dva těžce ranění byli převezeni do okresní nemocnice, dodal.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na olympiádu smějí Medveděv i Azarenková. Výbor schválil start i dalších Rusů a Bělorusů

Kurská oblast sousedí s Ukrajinou. Ruské ministerstvo obrany dříve ohlásilo sestřelení šesti ukrajinských dronů nad Belgorodskou, Brjanskou a Tverskou oblastí, i nad anektovaným Krymem.

Kyjev útoky v hloubi ruského území obvykle ponechává bez vyjádření, občas se však v médiích prostřednictvím anonymních zdrojů k náletům na důležité cíle, jako jsou vojenská letiště či ruské rafinérie, přihlásí ukrajinská tajná služba SBU či vojenská rozvědka HUR.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kreml z podpory Trumpa vystřízlivěl, tvrdí Just. Popsal také vnímání Bidena v Rusku

Tagy:
dron Ukrajina Krym Rusko Kyjev Moskevský Kreml Tverská oblast