Duševní terapie skončila brutální vraždou. Svědek CNN Prima NEWS popsal, co se v pralese stalo

Zaměstnanec léčebného centra Chuan Carolos

Otřesný případ vraždy vyšetřuje peruánská policie

Otřesný případ vraždy nyní vyšetřuje peruánská policie. Muž z Ukrajiny Ivan Kuzmin měl během takzvané duševní terapie zavraždit čtyřiačtyřicetiletou Rusku Lucii Lazarenkovou. Pod vlivem omamných látek se rozhodl zachránit její duši tím, že zničí její mozek. A to také udělal. Svědek CNN Prima NEWS popsal, co se přesně stalo.

Vdaná matka dvou dětí již roky jezdila do léčebného střediska v amazonském městě Yurimaguas. Letos tomu nebylo jinak. „Naposledy přijela před čtyřmi měsíci. Zůstala v našem centru dva měsíce. Její léčba zahrnovala problémy s nachlazením a nervovým systémem. Chtěla rozvíjet svou duchovní energii,“ popsal vedoucí Komprehenzivního léčebného střediska Dos Mundos Cesar Lopez.

ČTĚTE TAKÉ: Batole se vydalo krmit kachny a už se nevrátilo. Policie ho vytáhla z vodního kanálu, nepřežilo

Po propuštění se se měla vrátit zpět na Bali, kde žila se svou rodinou. Let z peruánské Limy byl ale zrušen. „Zavolala mi, jestli se může na pár dnů vrátit,“ uvedl zaměstnanec centra Chuan Carolos. V centru ale potkala Ivana, který jako bývalý pacient přijel na návštěvu. Dvojice se rychle sblížila a rozhodla se spolu zůstat.

„Řekli jsme jim, že když nejsou pacienty, musí už odejít, a oni souhlasili. Pak se zase vrátili. Další den se odehrála tato tragédie,“ sdělil Lopez. Centrum se specializuje i na rituály s ayahuascou, která je známá svými psychedelickými účinky. Dvojice měla tento halucinogenní nápoj připravovaný z jihoamerické liány spolu také vypít.

„Neměli tu naši ayahuascu, koupili si ji ve městě a přivezli. Požili ale hodně dalších halucinogenů, například houby. Míchali to. On něco i kouřil,“ doplnil Lopez. Rituál za pomocí omamných látek prováděli v soukromí na okraji centra. Najednou se jeden ze svědků uslyšel Lucin zoufalý křik a zavolal pomoc.

„Naši pracovníci tam utíkali, ale už byla mrtvá. Slyšel prý hlasy, které mu řekly, že musí zachránit její duši tím, že ji zabije a zničí její mozek. Hlavu jí rozbil a ryl do ní nějakým klackem. Zavolal jsem policii a Ivan na ně pak útočil nožem,“ dodal Carlos.

Kuzmin je teď v peruánském vězení. Soud mu stanovil vazbu na devět měsíců, během které policie povede vyšetřování. Rodina zemřelé nyní zařizuje repatriaci těla.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Hororové detaily postřelení šestiletého chlapce: Zasáhl ho mladší bratr, otec nebyl doma

Tagy:
policie vražda Peru Lima Bali CNN Prima NEWS Rusko trestná činnost trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva César López Ivan Kuzmin