Kokain v rajčatech: Obviněný Slovák balil drogy do konzerv, měl k tomu speciální přístroj

Kokain

Kokain v rajčatech

32letý muž ze Slovenska měl podle policejních vyšetřovatelů balit kokain do plechovek s etiketou rajčatového protlaku a následně drogu převážet přes hranice. Za účelem efektivního balení do sáčků si dokonce pořídil speciální přístroj na vakuové uzavírání obalů. Rafinovaný pašerák nyní čelí obvinění z drogové trestné činnosti.

Kokain i marihuanu měl muž dovážet na Slovensko nejméně od roku 2022. Policie během domovních prohlídek mužova bytu a skladu v Malackách dokonce našla speciální stroj na vzduchotěsné uzavírání obalů a konzerv. „Drogy porcoval na menší dávky a vakuově je uzavíral pomocí speciálního stroje do konzerv s nálepkami. Takto zabalené drogy poté prodával koncovým uživatelům,“ popsal policejní mluvčí Michal Szeiff.

ČTĚTE DÁLE: Drogy ukrývali v konečníku i pálkách na ping pong. V Jablonci odhalili vězeňskou síť pašeráků

Při domovní prohlídce také policisté zabavili menší množství bílého hrudkovitého materiálu. Odborná analýza potvrdila, že se jednalo o kokain. „Zajištěné množství odpovídá celkově 547,48 gramu kokainu s vysokým procentem obsahu drogy,“ upřesnil Szeiff.

Obviněný muž byl po zatčení převezen do cely předběžného zadržení, kde čeká na další kroky slovenské prokuratury. „Osobě, která spáchá trestný čin neoprávněné výroby omamné nebo psychotropní látky, anebo s ní neoprávněně obchoduje ve větším množství, může hrozit trest odnětí svobody od osmi do 20 let vězení,“ přiblížil advokát Tomáš Strémy. Kriminalisté již zpracovali návrh na vazební stíhání.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Opilecká hádka ve Vysokém Mýtě skončila vraždou. Muž ubodal kamaráda, přiznal se polici

Tagy:
drogy Slovensko kokain Vysoké Mýto rajče trestná činnost Malacky domovní prohlídka konzerva obchod s drogami trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva drogová trestná činnost