Dojemný příběh z Buči. Voják zachránil štěně, díky sociální síti je husky zpátky u rodiny

Mezi hrůzami, které se v současné době na Ukrajině dějí, se objevil dojemný příběh z Buči. Ukrajinský voják našel štěně husky a rozhodl se nalézt i jeho majitele. Jukki je již nyní se svými nejbližšími.

Celý svět sleduje otřesné následky ruského vojenského útoku v Buči – městě v Kyjevské oblasti, které bylo měsíc okupováno. Krutosti ruských okupantů musely čelit stovky lidí. Hrozné zacházení se nevyhnulo ani zvířatům. Řada z nich byla postřílena a mnoho z nich se ztratilo.

Štěně huskyho jménem Jukki, které našel ukrajinský voják Andrij Smirnov, mělo veliké štěstí. Muž si ho vzal k sobě a na sociální sítě sdílel jeho fotky ve snaze najít jeho majitel. „V Buči takový prcek běhal po domě. Nejsou žádní majitelé, budeme je hledat,“ napsal Smirnov.

Naše děti pro něj neustále pláčou

Příspěvek sdíleli tisíce lidí a štěňátko dostalo řadu nabídek od případných „adoptivních“ páníčků. Nakonec se ale ozvala pravá majitelka. „Dobrý den. Jaká to radost. Dlouho jsme ho hledali, ale nenašli, děti pro něj neustále pláčou. Je to náš pes, vezmeme si ho,“ sdělila pod fotkami pejska jeho majitelka Máša Malaglovetsová.

Šťastné shledání Jukkiho s jeho rodinou již proběhlo.

Tagy: