Voříšek: Umělou inteligenci beru jako zdravou konkurenci. Dřív se lidé báli i lokomotivy

Moderátor Hlavních zpráv na CNN Prima NEWS Karel Voříšek pokřtil knihu o umělé inteligenci.

Karel Voříšek pokřtil knihu o umělé inteligenci

Ožehavé téma dnešní doby je umělá inteligence (AI). Knihu o tomto technologickém pomocníkovi pokřtil moderátor Hlavních zpráv na CNN Prima NEWS Karel Voříšek. A jak sám říká, on se prý umělé inteligence neobává, a to přesto, že by mu časem mohla fušovat do jeho profese.

Umělá inteligence je populární, ale zároveň i kontroverzní a týká se všech. Neodolal ani moderátor Hlavních zpráv Karel Voříšek. On sám se prý na AI dívá jako na „zdravou konkurenci“. „Jel jsem sem s tím, že je to možná jedna z mých posledních příležitostí si zamoderovat živou akci, než nám to přebere umělá inteligence,“ řekl Voříšek pro Showtime s nadsázkou. AI by mu sice časem mohla vzít část práce, zatím ji prý ale vnímá jen jako „podanou ruku“.

ČTĚTE TAKÉ: Dcera herce Petra Kostky založila rodinu a pak odešla za ženou, do které se zamilovala

„I když vím, že po internetu běhá spousta falešných videí se mnou i mými kolegy, kde nabízíme různé nesmyslné služby, a přitom jsme to vůbec nedělali. Proto svým divákům vždy říkám, aby naslouchali, ale aby byli skeptičtí,“ uvedl moderátor CNN Prima NEWS.

A jak vidí tvář televize v souvislosti s umělou inteligencí? „Lidé se dřív báli i lokomotivy. Mysleli si, že nebudou snášet slepice a nebudou dojit krávy. Já se ale těším, co všechno AI přinese,“ sdělil Voříšek.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Jsem v tom nevinně, řekl Jožo Ráž exkluzivně o nehodě. Situace se nedala předvídat, tvrdí

Tagy: