Jožo Ráž exkluzivně o nehodě: Jsem v tom nevinně. Situace se nedala předvídat, tvrdí

Zpěvák Jožo Ráž

Vyjádření Jožo Ráže k nehodě

Nehoda, při které lídr kapely Elán Jožo Ráž v pondělí srazil cyklistu, prý nebyla způsobena jeho vinou. Slovenský zpěvák to uvedl v exkluzivním vyjádření pro redakci Showtime CNN Prima NEWS.

„Vzniklá situace, a tak velká medializace mě velmi mrzí, ale jsem v celé nehodě úplně nevinně,“ sdělil redakci Showtime zpěvák.

ČTĚTE TAKÉ: Režisér Tomáš Magnusek o posledním natáčení se Simonou Postlerovou. Prožívala peklo, říká

Cyklista do něj prý najel náhle a nepředvídatelně, a hlavně bez signalizace odbočení. „Ke kontaktu s ním došlo jen prostřednictvím zpětného zrcátka a viděl jsem, že po pádu okamžitě vstal, zvedl kolo a odjel pryč,“ uvedl Ráž.

K nehodě došlo v pondělí 10. června krátce před polednem na světelné křižovatce ulice Sasinkova a Odborářského náměstí. O incidentu informoval bývalý asistent slovenské poslankyně Vladimíry Marcinkové Jakub Tomiš.

„Krátce poté, co na semaforu naskočila zelená, se přímo přede mnou srazil cyklista s autem. Po této nepříjemné srážce cyklista upadl na zem těsně před moje auto. Řidič auta musel náraz cítit, ale nezastavil a pokračoval v jízdě,“ citoval Tomiše web Nový Čas.

Také on sám potvrdil, že cyklista nebyl při srážce zraněn. Nicméně arogance, se kterou k tomu řidič přistoupil, mu vadila. Vůz nakonec dohnal na semaforech a byl prý překvapen, že za volantem vidí zrovna známého zpěváka. „Ale vlastně, co jsem mohl čekat od Joža Ráže?“ podotkl Tomiš.

Ráž se k nehodě vyjádřil i pro televizi Markíza: „Neměl jsem důvod zastavit, protože si mě všude rádi fotí. Všichni něco chtějí, fotky nebo si něco vypít. Velmi nerad se takto ukazuji. Jsem v tomto opatrný, protože mám hrozné zkušenosti s tím, že jsem populární a lidé po mně stále něco chtějí, to se nedá vydržet. Co mám dělat?“ uvedl.

Nejednalo se o první nehodu zpěváka

V minulosti byl Ráž již třikrát účastníkem dopravní nehody. Poprvé v roce 1999, kdy mu během jízdy na motorce nedal v centru Bratislavy přednost řidič z Německa. Zpěvákovi neposkytl ani první pomoc a ujel. Posléze utekl do Německa a muzikantovi se omluvil až po patnácti letech, připomíná deník Blesk. Ráž byl po nehodě dva měsíce v kómatu. Musel podstoupit pět operací a dva roky se učil znovu chodit, vzpomínal v rozhovoru pro portál Deník.

V roce 2015 pak narazil do řidiče, který zabrzdil na semaforu. Nehoda, při níž zpěvák skončil se svým terénním vozem v kufru auta před sebou, se naštěstí obešla bez zranění. O dva roky později Ráž znovu nedobrzdil a naboural do vozidla před sebou, které se právě vyhýbalo sanitce.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Berenika Suchánková vykročila ve šlépějích svého otce. Proč nevěří v čistě ženskou Partičku?

Tagy:
nehoda řízení Jožo Ráž Bratislava kultura Showtime exkluzivní vyjádření