Unesli policistu, znělo hlášení v Pardubickém kraji. Všechno ale bylo jinak

Někdo unesl dva policisty z Pardubického kraje, a to hned v jednom týdnu. Naštěstí se jednalo pouze o makety stojící u silnice. Komu a především k čemu by mohly sloužit, není jasné. Policie tak prosí o pomoc všechny, kteří mohli domnělého únosce plastových figurín vidět.

Telefonát na tísňovou linku sloužícího policistu zaskočil. Volající uváděl, že chce nahlásit únos policisty. Po chvíli dodal, že se má jednat o plastový model stojící u cesty v místech, kde řidiči rádi jezdí rychle. Maketa zmizela ze Zářecké Lhoty.

V krátké době tak řeší policisté podobné případy na Žamberecku a Choceňsku, kdy si někdo odnesl od silnice napodobeniny hlídkujících policistů v životní velikosti. Ty se často stávají oblíbeným terčem výtržnictví amatérských výtvarníků. Makety v Zářecké Lhotě a Dlouhoňovicích buď někomu vadily, nebo je naopak chtěl mít jen pro sebe.

Dvě krádeže v jednom týdnu

„Jedná se o druhý případ krádeže umělého policisty v tomto týdnu. Pokud jde o Zářeckou Lhotu, v této obci krádež oznamovali už i na podzim loňského roku. Kolegové určitě uvítají na lince 158 jakékoliv informace, které by nás na stopu pachatele, rádoby sběratele takovýchto předmětů, přivedly,“ poprosila o pomoc mluvčí pardubických policistů Eva Maturová.

Způsobená škoda je momentálně necelých 15 tisíc korun. Pokud by se jednalo v obou případech o stejného zloděje, byl by to už trestný čin. Doba zmizení je známá jen u posledního případu. Jediná indicie policistů je tak v tuto chvíli pouze ta, že pachatel mohl přijet autem Škoda Fabia nebo Volkswagen Golf a k incidentu mělo dojít 9. dubna kolem druhé hodiny ráno.

Tagy: