US Open: Jediná grandslamová šampionka Krejčíková versus sedm lovkyň a čekatelek

Čím se liší česká tenistka Barbora Krejčíková od ostatních sedmi čtvrtfinalistek US Open v New Yorku? Jako jediná z nich vyhrála grandslamový turnaj, mezi které se řadí ještě Australian Open v Melbourne, antukový Roland Garros v Paříži a londýnský Wimbledon na trávě. Krejčíková triumfovala letos v červnu v Paříži.

Druhou nejzkušenější čtvrtfinalistkou je další Češka. Karolína Plíšková může po letošním finále ve Wimbledonu zopakovat úspěch na kurtech ve Flushing Meadows z roku 2016, kdy prohrála až ve finále s Němkou Angelique Kerberovou.

Letošní čtvrtfinále žen tak nabídne „turnaj neznámých“, také sedmi lovkyň a čekatelek na grandslamový triumf. Vždyť zkušenosti z této fáze newyorského klání mají jen tři aktérky. Kromě Plíškové také Švýcarka Belinda Benčičová a Ukrajinka Jelina Svitolinová, které předloni shodně prošly do semifinále.

Na opačném konci „zkušeností“ z New Yorku se nachází osmnáctiletá Britka Emma Raducanuová, momentálně 150. hráčka žebříčku WTA, která zde hraje poprvé. Druhá „nejhorší“, co se týká výsledků ve Flushing Meadows, je Krejčíková, při svých pěti předchozích ani jednou neprošla z kvalifikace. Tu letos díky skvělým výsledkům a premiérovému grandslamovému vítězství absolvovat nemusela.

Krejčíkové sice patří primát jediné grandslamové vítězky mezi letošními čtvrtfinalistkami, ale také další dvě tenistky už vědí, jaké to je vyhrát opravdu velký turnaj. Svitolinová to dokázala ve finále Turnaje mistryň v roce 2018, Benčičová před měsícem v Tokiu, kde se stala olympijskou vítězkou, když ve finále porazila Markétu Vondroušovou.

Kromě Raducanuové už jen Leylah Fernandezová z Kanady prošla poprvé v kariéře tak daleko. Dosavadním maximem bylo třetí kolo z Paříže 2020.

Čtvrtfinále US Open 2021 startuje v úterý v 18:00 hodin českého času duelem páté nasazené Svitolinové s Fernandzovou. Ve 23:00 hodin by měla do boje o semifinále vstoupit také Krejčíková. Zbývající dva duely jsou na programu ve středu, Plíšková se utká se Sakkariovou a Benčičová s Raducanuovou.

Los ženské soutěže nahrává českému finále, protože teprve v něm by se mohly potkat čtvrtá nasazená Karolína Plíšková a turnajová osmička Barbora Krejčíková.

Tagy: