Další zmařený život. Oblíbený úsek motorkářů si vybral svou daň, vrtulník odletěl prázdný

Smrtelnou nehodu motorkáře vyšetřují policisté na Jablonecku. Muž na sportovním stroji havaroval u Železného Brodu, v místě, kde začíná motorkáři velmi oblíbený úsek takzvaných železnobrodských zatáček. V uplynulých letech tam zahynulo už několik lidí, záchranáři sem často vyrážejí k vážným nehodám.

Příčiny nehody, která se stala pozdě odpoledne, zatím nejsou známé. Podle policistů byl motorkář jediným účastníkem nehody.

„Když naše jednotka dorazila na místo, už zde zasahovala záchranná služba a policisté. Pacient byl v sanitce, na místo mířil vrtulník, zajišťovali jsme pro něj hladké přistání o kus dál,“ popsal reportérovi CNN Prima NEWS Lukáš Kmínek, velitel jednotky profesionálních hasičů ze Semil.

Záchranáři se motorkáře v kritickém stavu snažili na místě několik desítek minut oživovat, jejich vrtulník ale nakonec z místa odletěl prázdný.

Zhruba pětikilometrový úsek plný zatáček vede údolím mezi Loužnicí a Železným Brodem. Za hezkého počasí se často mění doslova v závodní dráhu, skupinky motorkářů jezdí sem a tam a testují možnosti svých strojů. Místní obyvatelé si stěžují na hluk z upravených výfuků.

Policisté zde v poslední době po stížnostech starostů motorkáře kontrolují, do svých akcí zapojují i vrtulník. Podle místních ale kontroly na bezohledné motocyklisty příliš nefungují.

O víkendu se odehrály dvě tragické nehody motorkářů i ve Středočeském kraji:

Tagy: