Úspěch ukrajinských „Andělů“. Speciální jednotka osvobodila zajatce, poslanec sdílel video

Ukrajinská speciální jednotka zvaná Andělé osvobodila své spolubojovníky z ruského zajetí. Informoval o tom poslanec a člen Výboru pro národní bezpečnost Igor Kopytin. Podle něj to není zdaleka jediná úspěšná operace tohoto druhu.

„Díky komplexní speciální operaci se nám vrátili dva mariňáci, z nichž jeden byl zraněný, z dočasně okupovaného území Ukrajiny. Kluci jsou nyní v pořádku na jedné ze základen ukrajinského námořnictva,“ informoval prostřednictvím svého telegramového účtu Kopytin, který se osobně podílel na přípravách operace. Dodal, že za akcí stojí speciální jednotka Andělé, která už úspěšně provedla řadu podobných operací.

Poslanec také sdílel video, na kterém je zachyceno šťastné shledání. Osvobození vojáci na něm mají ruské uniformy, které byli v zajetí nuceni nosit, a které skupina ukrajinských vojáků nakonec spálí u cesty.

Osvobození zajatců přišlo jen nedlouho poté, co si Rusko a Ukrajina vyměnili 50 vojáků, kteří padli do zajetí během těžkých bojů v Doněcké, Luhanské a Záporožské oblasti. Zpátky domů se tak vrátili i obránci Mariupolu, které po nařízené kapitulaci drželi Rusové ve vězení Olenivka, informoval web Ukrainska Pravda.

Tagy:
válka Ukrajina osvobození Rusko zajetí Mariupol zajatci Speciální jednotky Olenivka Záporožská oblast Andělé Igor Kopytin