Dusno v Praze. Fanoušci Baníku se pokusili napadnout sparťany, policie zadržela devět mužů

Policie u stadionu Sparty

Zásah policie u stadionu Sparty

Policie před sobotním fotbalovým utkáním Sparty s Baníkem Ostrava zajistila osm fanoušků hostujícího týmu a jednoho příznivce domácího klubu. V osmi případech bylo důvodem zásahu neuposlechnutí výzvy policie, jednoho člověka policisté zadrželi, protože na něj byl vydán zatykač. Policie o tom informovala na síti X. Utkání 29. kola první fotbalové ligy nakonec skončilo výhrou pražského celku 4:3.

Už při doprovodu fanoušků Baníku z nádraží ke stadionu omezili policisté na osobní svobodě jednoho člověka. Důvodem bylo neuposlechnutí výzvy. Před stadionem se pak fanoušci hostí pokusili napadnout domácí fanoušky. „Policisté ze speciální pořádkové jednotky spolu s policisty na koních konfliktu zabránili a na místě zajistili několik osob,“ uvedla policie na sociální síti X.

ČTĚTE TAKÉ: Arsenal zahalil smutek, zemřel někdejší šéf klubu Keswick. Žil hodnotami týmu, zní od kolegů

Těsně před začátkem zápasu pak policisté upřesnili, že z osmi zajištěných příznivců hostujícího týmu bylo v sedmi případech důvodem neuposlechnutí výzvy a v jednom skutečnost, že na fanouška byl vydán souhlas se zadržením. Policisté pro neuposlechnutí výzvy zajistili také jednoho příznivce domácího klubu.

Sparta, která obhajuje ligový titul, má dvoubodový náskok před Slavií, která bude v neděli hostit sedmou Olomouc. Letenští mohou při své výhře a současně ztrátě rivala s předstihem ovládnout základní část.

Sparta před týdnem zdolala v pražském derby 3:1 Bohemians a díky porážce Slavie 0:1 v Plzni se po jednom kole vrátila do čela soutěže. Úřadující šampioni v této ligové sezoně doma neprohráli a s Ostravou si na Letné poradili v devíti z posledních deseti utkání nejvyšší soutěže. Jedinou ztrátu zaznamenali v tom posledním při remíze 1:1.

Sobotní zápas s Baníkem Ostrava skončil výhrou Sparty 4:3. K výhře jí pomohli brankou Kuchta, Birmančevič a Haraslín.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Okouzlil svět na zahájení olympiády v Naganu. Zemřel legendární japonský zápasník sumó

Tagy: