Útočník v Praze napadl nožem šest lidí. Policie zjišťuje motiv, na místo musely sanitky

Napadení šesti lidí v Praze 7 na Argentinské ulici

Napadení na čerpací stanici

Policisté a záchranáři ve středu zasahovali v Argentinské ulici na Praze 7, kde dvaapadesátiletý útočník nožem napadl šest lidí. Tři osoby skončily v péči záchranářů. Policisté o tom informovali na sociální síti X s tím, že muže zadrželi. Podle informací CNN Prima NEWS mělo jít o konflikt motorkáře s bezdomovcem. To následně potvrdili i policisté, kteří vyloučili, že by cokoliv nasvědčovalo terorismu.

Napadení se odehrálo po 15:00. „Aktuálně řešíme případ napadení šesti lidí v Praze 7 na Argentinské ulici,“ napsali policisté ve středu odpoledne na sociální síti X. Podle záběrů z místa k činu došlo na čerpací stanici. „Motiv zjišťujeme a na místě policisté zadrželi dvaapadesátiletého útočníka,“ dodali policisté.

Policejní záběry z místa:

Mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová pro CNN Prima NEWS uvedla, že k případu vyrazily dvě posádky záchranářů, lékař a také inspektor. „V péči jsme měli muže okolo 50 let, který měl po napadení úraz v horní části těla, zejména v oblasti krku. Záchranáři zajistili žilní vstup, podali potřebné léky a doplnili tekutiny. Následně jej ve středně těžkém stavu při vědomí transportovali do nemocnice k dalšímu ošetření,“ sdělila Poštová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Žena z Lounska měla roky znásilňovat syna. Orgie natáčel partner, z jejich praktik mrazí

Dodala, že záchranáři pečovali také o další dvě osoby: „Ty utrpěly povrchová zranění a nebylo nutné je převážet do nemocnice.“

VIDEO po zásahu:

Podle informací CNN Prima NEWS mělo jít o konflikt motorkáře s bezdomovcem. „Nejednalo se o teroristický útok. Mělo dojít k incidentu mezi motorkářem a člověkem, který vypadal jako bezdomovec. Neměl na sobě tričko a prý je známý tím, že je uživatelem drog,“ popsal reportér CNN Prima NEWS Matěj Rychlý, který na místě natáčel.

„Zadržený muž je z uvedené lokality, je pod vlivem alkoholu a nyní můžeme vyloučit, že by cokoliv nasvědčovalo terorismu,“ potvrdili policisté na sociální síti X. Policejní mluvčí Jan Rybanský pro CNN Prima NEWS upřesnil, že muž nadýchal 1,7 promile alkoholu.

Tagy: