Noční střelba v bratislavské části Dúbravka: Útočník spustil palbu do náhodných lidí na ulici

Útočník v Bratislavě postřelil čtyři lidi.

Útočník v Bratislavě postřelil čtyři lidi

Noční střelba v bratislavské části Dúbravka si vyžádala čtyři zraněné včetně jednoho policisty, útočníka policie zastřelila. Informovala o tom slovenská média. Televize Joj uvedla, že útočník nejprve střílel na lidi z okna obytné budovy a pak útočil na policisty, kteří ho následně zneškodnili. Usmrcení pachatele na tiskové konferenci potvrdil policejní prezident Štefan Hamran. Zranění jsou podle médií mimo ohrožení života.

Střelba se bratislavským sídlištěm Dúbravka ozvala přibližně hodinu po půlnoci. Joj s odvoláním na svědka uvedla, že muž nejprve začal střílet z okna. Pak vyšel z panelového domu ven, kde střelba pokračovala. Následně se útočník vrátil do bytu, kde nastal výbuch. Podle Joj muž zaútočil i na přivolané policisty, kteří ho pak na meziposchodí domu zneškodnili.

Lidé, kteří se při střelbě nacházeli venku, se skrývali za auty a za panelový dům, postřeleným poskytli první pomoc sousedé.

„Kolega, který střílel a eliminoval pachatele, je policistou dva a půl měsíce a nezaváhal. Použil zbraň tehdy, kdy měl, vystřelil šest ran a zneškodnil osobu, která zranila jeho kolegu, jenž spolu s ním zasahoval na tom schodišti,“ řekl Hamran. Policejní prezident doplnil, že v útočníkově bytě našla policie pět zbraní, které legálně vlastnil pachatelův otec. Útočník dosud nebyl trestán, policie ho vyšetřovala kvůli přestupku ohledně používání pyrotechniky.

ČTĚTE TAKÉ: Zmizelou studentku z Bratislavy našli zbitou a pořezanou. Policie vyšetřuje znásilnění

„Na místě se nacházely čtyři osoby se střelnými poraněními horních a dolních končetin, které byly po prvotním ošetření transportovány do nemocnic. U páté osoby, dvaatřicetiletého muže, záchranáři konstatovali exitus,“ uvedlo operační středisko slovenské záchranné zdravotní služby.

Policista, který utrpěl bodná poranění a byl také postřelen, podle televize Joj podstoupil operaci a je mimo ohrožení života.

Web Aktuality.sk napsal, že útočník v minulosti opakovaně budil obyvatele sídliště explozemi mezi panelovými domy. Stěžovali si, že na něj, volali policii a ta podle nich případ dostatečně neřešila. Hamran v reakci řekl, že v minulosti policie dostala devět hlášení o použití zábavní pyrotechniky na zmíněném sídlišti, ale až letos v srpnu jedna oznamovatelka uvedla, že pyrotechnika byla použita z bytu útočníka.

Tagy: