V hlavní roli drogy: Jeden měl sebevražedné sklony, druhý okrádal na náměstí sochy

Policisté museli zasahovat kvůli šestnáctiletému mladíkovi v Hradci Králové. Po požití drog začal mít sebevražedné sklony a útočil i na lidi okolo. Další muž pak pod vlivem amfetaminu zkoušel okrást sochu. Toužil po pozlaceném kopí ze sousoší ve Svitavách.

V sobotu pozdě v noci vyjížděla hlídka policistů do Medkovy ulice v Hradci Králové k mladistvému muži, který začal zničehonic napadat ostatní obyvatele domu. Ukázalo se, že je zdrogovaný. Zdravotníci se k němu ale nemohli bezpečně dostat.

„Vyjížděli jsme k případu teprve šestnáctiletého mladíka, který se intoxikoval neznámou nelegální látkou, kterou, jak později uvedl, si dopředu obstaral. Zároveň se choval hodně agresivně, proto policisté využili donucovacích prostředků, aby ho mohli předat do péče lékařů,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Konečná.

Podle policistů měl mladík i sebevražedné sklony, bil sám sebe, narážel do zdí a napadal každého, kdo mu přišel do cesty. Za své jednání dostal prozatím blokovou pokutu. Rozborem drogy v laboratoři se bude muset teprve prokázat, o jakou látku vlastně šlo. Kriminalisty by mohl zajímat její původ.

Na náměstí se snažil okrást patrony města

To další zdrogovaný muž, tentokrát ve Svitavách, měl úplně jiné úmysly. V úterý večer pod rouškou tmy vylezl na náměstí na Mariánský sloup se sochami svatých, odkud vytrhl pozlacenou berlu a snažil se vytáhnout ještě dlouhé kopí s praporem. To už ale na místo mířili strážníci a v dalším okrádání patronů města mu zabránili.

Výši škody, kterou muž na historickém sousoší způsobil, budou muset odhadnout památkáři.

Tagy: