V Hluboké nad Vltavou vykolejil rychlík Rožmberk. Nikdo z cestujících se nezranil

Na místě vykolejení vlaku zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému.

V Hluboké nad Vltavou vykolejil rychlík

Ve stanici Hluboká nad Vltavou — Zámostí v sobotu večer vykolejil vlak. Na místě zasahují složky IZS, podle nejnovějších informací nebyl nikdo z téměř 30 cestujících zraněn. Provoz na trati je zastaven.

„Krátce před 19. hodinou došlo několik stovek metrů od stanice Hluboká na Vltavou – Zámostí k vykolejení rychlíku na trase z Jihlavy do Brna. Ve vlaku cestovalo 29 osob. Nikdo nebyl zraněn. Na místě pracují složky IZS,“ uvedli policisté pro CNN Prima NEWS. U strojvedoucího nebylo podle policie zjištěno, že by pil alkohol. Událost bude policie dál vyšetřovat ve spolupráci s drážní inspekcí.

Cestující mohou v úseku, kde se kvůli nehodě zcela zastavil provoz vlaků, využít náhradní autobusovou dopravu. „V úseku Hluboká nad Vltavou-Zámostí — Veselí nad Lužnicí budou cestující přepraveni autobusem náhradní dopravy. Ve stanici Veselí nad Lužnicí si cestující přestoupí do vlakové soupravy. Všechny vlaky dálkové dopravy budou v úseku Veselí nad Lužnicí – České Budějovice a zpět nahrazeny autobusy náhradní dopravy,“ upřesnily na svém webu ČD.

Provoz na trati bude podle předpokladu Českých drah (ČD) přerušený do nedělních 09:00.

Tagy: