Tragédie v JAR: Muž dostal při běhu infarkt. Šlo o českého občana, potvrdil resort zahraničí

V Kapském Městě na promenádě Sea Point zemřel na infarkt český turista při běhu

Podle médií v JAR zemřel český turista

V Kapském Městě v úterý zemřel na infarkt pětačtyřicetiletý běžec. Informoval o tom web Capetownetc.com, podle kterého šlo o českého turistu, jenž byl na dovolené a zkolaboval při běhu. Informaci o úmrtí českého občana v Jihoafrické republice potvrdilo české ministerstvo zahraničí.

„Lidé, kteří to viděli, mu okamžitě přispěchali na pomoc a zavolali záchrannou službu. Poskytovali mu umělé dýchání a snažili se ho resuscitovat, zatímco čekali na příjezd záchranářů,“ uvedla radní Nicola Jowellová.

ČTĚTE TAKÉ: V Rakousku se po pádu s rogalem těžce zranil český turista. Na místo letěl vrtulník

Zdravotníkům se muže nepodařilo oživit a dotyčný byl na místě prohlášen za mrtvého. Případ prošetřuje policie, která nařídila pitvu pro zjištění přesných příčin smrti.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Řidič ujel od benzinky v Praze bez placení. Pusťte mě za 400 eur, nabízel policistům

„Můžeme potvrdit, že v JAR zemřel český občan. Zastupitelský úřad je v kontaktu s jeho jihoafrickým zaměstnavatelem i rodinou. Další podrobnosti s ohledem na rodinu nebudeme sdělovat,“ reagovala na dotaz Mariana Wernerová z odboru komunikace českého ministerstva zahraničí.

Tagy:
smrt turista infarkt Jihoafrická republika úmrtí Česko běžec Kapské Město Ministerstvo zahraničních věcí České republiky