Drama v Klatovech: Srazila se přistávající letadla. Mezi zraněnými byly i děti

Během přistávacího manévru se v neděli na letišti v Klatovech srazila dvě ultralehká letadla, zranili se při tom čtyři lidé. Na místě zasahovali hasiči, kteří museli cestující z jednoho stroje vyprostit. K nehodě letěl i vrtulník letecké záchranné služby. Mezi zraněnými byli dva zhruba padesátiletí muži a dvě děti, přičemž nejmladšímu jsou podle informací CNN Prima NEWS pouhé dva roky.

Dvě čtyřmístná letadla se v neděli před osmou hodinou srazila na letišti Chaloupky u Klatov pravděpodobně ve výšce kolem pěti metrů. Příčina nehody se vyšetřuje, podle prvotních informací byla srážka důsledkem špatné viditelnosti.

ČTĚTE TAKÉ: Beáta neměla šanci. Svědci popsali děsivou srážku matky tří dětí s popelářským vozem

„Hrozivě vypadající nehoda se obešla bez vážných zranění, ale vzhledem k vážnému mechanismu události byly dvě osoby, muž narozený roce 1973 a dítě, transportovány leteckou záchrannou službou do fakultní nemocnice na Lochotíně,“ uvedla Svobodová. Druhého zhruba stejně starého muže a další dítě převezly na urgentní příjem nemocnice sanitky.

Nejmladšímu dítěti byly podle informací CNN Prima NEWS pouhé dva roky.

Nehodou se zabývá policie a inspektoři Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Další okolnosti nehody policie neuvedla, podrobnosti nechtěli kvůli vyšetřování události sdělit ani provozovatelé letiště z Pošumavského aeroklubu Klatovy. Srazit se měla letadla registrovaná v zahraničí, nejméně jedno z nich byla malá cessna s registrací v Německu.

Tagy: