V Klatovech zavraždili osamělého staršího muže. Obviněnou je nevlastní vnučka

Policisté vyšetřují vraždu, ke které došlo v Klatovech.

Obvinění v případě vraždy v Klatovech

Od nedělního večera se kriminalisté zabývali případem vraždy v Klatovech. Na místě zasahovala záchranná služba a vrtulník. Policisté na síti X uvedli, že se jim krátce po činu podařilo zadržet dva podezřelé. V úterý byla obviněna jednadvacetiletá nevlastní vnučka muže.

K incidentu došlo v Masarykově ulici a obětí byl 72letý muž, který bydlel sám ve svém bytě. Zemřel na vykrvácení po několika ranách nožem. Podle dosud zjištěných informací se činu měla dopustit mladá žena, nevlastní vnučka oběti, se svým o dva roky starším partnerem. Protože se nakonec ukázalo, že se partner mladé ženy na vraždě nepodílel, policisté ho propustili.

ČTĚTE TAKÉ: Ve vězení se cítila jako doma. Zemřela legendární česká recidivistka „Máňa“, bylo jí 56 let

„Na místě zasahovaly pozemní výjezdové skupiny oblasti Klatovy a letecká záchranná služba Líně. Muž po napadení utrpěl velmi závažná zranění, více než 20 minut u něj byla prováděna resuscitace našimi záchranáři. Přes veškerou snahu zasahujících se už nepovedlo obnovit životní funkce zraněného muže, lékař konstatoval smrt na místě,“ řekla mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová.

„Během chvíle se nám podařilo zadržet dvě podezřelé osoby, se kterými kriminalisté již provádí procesní úkony. Prověřováním případu se zabývají krajští kriminalisté,“ uvedla v neděli policie na sociální síti X.

Proč měla mladá žena seniora ubodat, není zatím jasné. Kriminalisté u zadržené dvojice provedli také orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu a také test na drogy. V obou případech byly výsledky pozitivní. Že měla dívka a její partner problémy se závislostí na omamných látkách, potvrdila pro CNN Prima NEWS žena, která zavražděného muže i jeho rodinu dlouho zná.

Žena si počká na začátek soudního líčení ve vazbě. Za vraždu mladé ženě hrozí téměř stejně let, jako je zatím na světě - tedy až 20letý pobyt za mřížemi.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zabili ho, zpackali to, tvrdí rodina. Po zásahu policie zemřel na Chomutovsku muž

Tagy:
policie vražda Plzeňský kraj zadržení zdravotnická záchranná služba podezřelý Klatovy Policie České republiky