Žižkovský „ninja“ i bandita z Václaváku. Pro strážníky na videu žádný problém, opilce zadrželi

Dva agresivní opilce řešili strážníci v pražských ulicích. Jeden z nich dal pěstí taxikáři a druhý zkoušel bojová umění proti hlídce městských policistů. Oba agresoři skončili v poutech, samozvaný ninja nadýchal skoro tři a půl promile alkoholu.

Na hlavě kovbojský klobouk, nejistá chůze a čím dál větší agrese. Přesně tak se projevoval cizinec na Václavském náměstí. Ohrožoval kolemjdoucí a nakonec se vrhl na taxikáře – pěstí ho srazil k zemi. Agresora zpacifikovala hlídka strážníků, která zrovna přijížděla na místo.

„U anglicky hovořícího mladíka, který byl stále agresivní a navíc pod vlivem alkoholu, nebylo možné na místě zjistit totožnost, proto ho strážníci předvedli na policejní služebnu,“ uvedla mluvčí pražské městské policie Irena Seifertová. Cizinec nadýchal přes dvě promile alkoholu.

Skončili na záchytce

A další opilec, tentokrát z pražského Žižkova. S hlídkou strážníků si to chtěl rozdat v bojovém umění. „Že by jsem tě napadl,“ odpovídal opile muž na otázku strážníka, co že by mu chtěl udělat. Následně zmateně říkal, že nevěděl, kdo strážník je. Poté použil výraz nindžucu, čímž zřejmě odkazoval na bojové umění, které si myslel, že ovládá.

Při snaze předvést se strážníkům mu jednoduše odpověděli, že jeho nindžucu není moc dobré. Ani přes výzvy se však muž nehodlal uklidnit, a tak jej zpacifikovali. „U 33letého muže strážníci provedli dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem 3,36 promile,“ dodala mluvčí. Ani jeden z opilců neodešel domů po svých. Naopak skončili na záchytce, kam je převezli strážníci.

Tagy: