Jedinečný koncert ke Gottovým nedožitým pětaosmdesátinám. Jeho hity zazpívají Bílá či Krajčo

Ivana Gottová

Koncert k výročí Karla Gotta

Na podzim 5. listopadu se ve vysočanské aréně v Praze uskuteční jedinečný koncert k nedožitým pětaosmdesátinám Karla Gotta. Jeho hity tam zazpívají skoro dvě desítky umělců. Mezi nimi budou Michal David, Lucie Bílá či Richard Krajčo.

Karel Gott byl v mysli mnoha lidí národním pokladem, který své písně rozsypal jako diamanty v Česku i ve světě. Tato pomyslná truhla plná klenotů bude znovu otevřena 5. listopadu koncertem nazvaným Karel Gott – jeho písně žijí dál. Proto se v jeho domě sešli všichni umělci, kteří na koncertě zazpívají. Hostila je Ivana Gottová osobně. „Letošní rok je speciální tím, že by Karel oslavil 85. narozeniny a 1. října to bude pět let, co odešel. Přemýšleli jsme, jak potěšit fanoušky, a přišlo nám, že koncert v největší aréně u nás se spoustou interpretů bude ten nejhezčí dárek pro nás všechny,“ uvedla Gottová.

ČTĚTE TAKÉ: Herečka Miroslava Šafránková na slavnější sestru nežárlila. V Mexiku málem přišla o děti

Moderátorského žezla se na koncertě chopí Libor Bouček, který společně s Ivanou Gottovou připravoval program. „Nemělo by to být patetické, za to by nás Karel zabil. Každý z těch zpěváků má ke Karlovi nějaký vztah a teď dostanou možnost si vyzkoušet jeho písně ve svém podání,“ řekl Bouček.

Jednou z hvězd, která na koncertě vystoupí, je Lucie Bílá. „Karel Gott byl rodinný příslušník nás všech. Tak jako nezapomenu na svou maminku, nezapomenu na něj,“ řekla Bílá.

„Věřím, že takový večer je krásný pro všechny. Jak pro fanoušky, tak pro interprety. A pokud někdo věří, že tady s námi zůstávají duše, tak to bude krásné i pro Karlovu duši,“ uvedl Richard Krajčo.

Jedním z největších překvapení je hudební aranžmá, které si vezme na starost Jan Maxián. „Na tom setkání je nádherné, že každý tam bude moci skrze tu hudbu sdílet svou vzpomínku na Karla nebo na dobu, kdy tu hudbu slyšel poprvé,“ řekl Maxián.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Tereza Pergnerová se vrací na obrazovky. Pořád věřím na dobré konce, říká moderátorka

Tagy: