V Litvínově havaroval autobus. Vážně zraněný je malý chlapec, v nemocnici skončilo dalších 7 lidí

Nehoda autobusu v Janově na Mostecku

V Litvínově havaroval autobus

V Janově, místní části Litvínova na Mostecku, v pátek odpoledne havaroval autobus. Vážně zraněného malého chlapce přepravil vrtulník do ústeckého traumacentra, dalších sedm lidí s lehkým zraněním převezly sanitky do mostecké nemocnice. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému, řekl mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník. Hasiči pomocí vyprošťovacího vozu vytáhli autobus z příkopu, silnice kvůli tomu byla uzavřena asi pět hodin.

„Pomocí vyprošťovacího vozu s navijákem hasiči před 20. hodinou havarovaný autobus z příkopu vytáhli,“ popsal z místa reportér CNN Prima NEWS Kristián Šujan. K nehodě došlo v ulici Pokrušnohorská. Mluvčí hasičů Lukáš Faják uvedl, že autobusem cestovalo 15 lidí.

ČTĚTE TAKÉ: Dojemné rozloučení s Anetou. Dorazily tisíce motorkářů, součástí piety byla i spanilá jízda

„Autobus sjel z dosud nezjištěných příčin do příkopu,“ řekla mluvčí policie Veronika Hyšplerová. U řidiče policisté udělali dechovou zkoušku, která byla negativní. Okolnosti i příčina nehody jsou předmětem vyšetřování. Policisté místo havárie ohledali a zadokumentovali. Komunikace byla až do osmi hodin večer v obou směrech uzavřená, než se podařilo autobus vyprostit. Podle Hyšplerové to nebylo jednoduché.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Auto v plamenech a boj o život. Strážníci v Brně zachránili muže, který přestal dýchat.

Tagy: