V Loučce zabil ženu i své tři děti, pak měl způsobit výbuch. Policie obvinila muže z vraždy

V sutinách domu hasiči našli těla tří dětí a ženy

Policie obvinila muže z čtyřnásobné vraždy

Kriminalisté obvinili z čtyřnásobné vraždy jednatřicetiletého muže ze Vsetínska. Muž podle nich koncem dubna ve svém domě v Loučce na Vsetínsku usmrtil svou dvaatřicetiletou ženu a jejich tři malé děti ve věku do pěti let. Poté podle zjištění policie nožem pořezal i sebe a nakonec způsobil výbuch rodinného domu. Ve středeční tiskové zprávě to uvedla krajská policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Muži v případě prokázání viny a odsouzení hrozí 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

Policii se muže podařilo vyslechnout až v uplynulých dnech. Při explozi utrpěl vážná zranění, se kterými byl letecky transportován do ostravské fakultní nemocnice. „Kriminalisté již spis s žádostí o podání návrhu na vzetí obviněného do vazby předložili na krajské státní zastupitelství. O uvalení vazby bude rozhodovat soud,“ uvedla mluvčí.

Těla ženy a tří dětí se po výbuchu našla v sutinách domu. Jakým způsobem zemřeli, policie nespecifikovala. Nezveřejnila ani výsledky soudních pitev nalezených těl, které se uskutečnily nedlouho po výbuchu.

Rodinný dům na jižním okraji obce, která má zhruba 800 obyvatel, explodoval 24. dubna brzy ráno. Výbuch budovu výrazně poničil, část domu se zřítila. Rodina, která v domě žila, nebyla podle starosty obce Jaromíra Kořístky (nez.) problémová. Den po výbuchu novinářům řekl, že šlo o tři děti s matkou pocházející ze Slovenska a otce, který byl Čech. V domě podle něj bydleli necelé čtyři roky.

Tagy: