Hrůzný nález v Mexiku: Našla se těla tří turistů a ohořelý pickup. Policie vyslýchá podezřelé

V Mexiku ve státě Baja California se našla tři těla. Patří dvěma pohřešovaným turistům z Austrálie a jednomu ze Spojených států. S odkazem na své zdroje o tom píše agentura Reuters. Australští bratři Callum, kterému bylo 33 let, a třicetiletý Jake Robinson spolu se stejně starým Američanem Carterem Rhoadem byli podle prokuratury v Baja California naposledy viděni 27. dubna.

Všichni tři muži byli na dovolené a surfovali v obci Ensenada. Ta je vzdálená asi 90 minut jižně od americko-mexické hranice, uvedla agentura Reuters.

Státní zástupkyně Socorro Ibarraová ve čtvrtek uvedla, že v souvislosti s případem jsou vyšetřovány tři osoby. Podle Reuters však není jasné, zda se na zmizení mužů podílely, či nikoliv.

ČTĚTE TAKÉ: Průlomová stopa v případu zmizelé Maddie. Detektiv popsal telefonát klíčového svědka

V oblasti, kde byli pohřešovaní muži naposledy spatřeni, se nalezly stany, uvedla Ibarraová a dodala, že jejich pohřešování bylo oficiálně nahlášeno až několik dní po jejich skutečném zmizení. V oblasti se také našel ohořelý bílý pickup, dodaly úřady.

Baja California je jeden z mexických států, kde je nejvíce rozšířeno násilí. Turistické oblasti jako Ensenada se ale považují za bezpečnější. Americké ministerstvo zahraničí doporučuje Američanům, aby cestu do tohoto státu zvážili kvůli kriminalitě a únosům.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Brazílii sužují záplavy. Vodní živel ničí domovy a zabíjí lidi, desítky se pohřešují

Tagy:
Austrálie Mexiko vyšetřování stan turista zmizení kriminalita USA pohřešovaní ohořelé auto pick-up surfování Baja California Ensenada Callum Robinson Jake Robinson Carter Rhoad