Drama v Olomouci. Hořela lokomotiva s vagony benzinu, vlaky nabíraly zpoždění

Poblíž olomouckého hlavního nádraží začala v pátek ráno hořet lokomotiva, která táhla nákladní vlak s 22 vagony benzinu. Hasiči požár rychle dostali pod kontrolu a zabránili šíření na další část soupravy, informovala mluvčí hasičů Lucie Balážová. Při požáru se jeden člověk nadýchal zplodin.

Událost se odehrála v Jeremenkově ulici, na místě zasahovalo několik jednotek hasičů. Ti oheň rychle lokalizovali dvěma proudy, využili také smáčedlo. „Náš vyšetřovatel výši škody předběžně odhadl na 900 tisíc korun. Příčinu nyní vyšetřujeme,“ doplnila mluvčí hasičů Lucie Balážová s tím, že hasiči včasným zásahem zabránili škodám zhruba devíti milionů korun.

Při požáru se jeden člověk nadýchal zplodin. „Poskytli jsme jí neodkladnou první pomoc a podali kyslíkovou terapii. Poté byla předána do péče záchranářů,“ uvedli olomoučtí hasiči na Twitteru

Požár lokomotivy omezil od 04:30 provoz na trati, mezi stanicemi Olomouc hlavní nádraží a Grygov se podle Českých drah jezdilo po jedné ze dvou traťových kolejí, vlaky nabíraly zpoždění až 15 minut. Opatření bylo v 07:30 ukončené.

Tagy: