Neštěstí pod Duhovou horou. Autobus plný turistů se zřítil do údolí, uvnitř byli i dva Češi

Cesta turistickým autobusem k Duhové hoře v Peru dopadla tragicky. Minulou neděli sjel vůz plný turistů ze silnice, převrátil se a skončil pod srázem u nedaleké farmy. Podle tamních médií byli uvnitř také dva Češi, nehoda si vyžádala jednoho mrtvého.

Podle webu Diario Correo se nehoda stala v neděli kolem 15:30 na silnici v regionu Cusco v jihoamerickém Peru. Na místo se ihned seběhli místní i turisté z jiných autobusů, aby zraněným pomohli. Po příjezdu záchranných složek byli lidé rozvezeni do nejbližších nemocnic, píše web Info Bae. Ti ve vážnějším stavu skončili na klinice ve městě Cucso.

ČTĚTE TAKÉ: Mrazivý příběh z Benátek: Těhotná novomanželka během líbánek zemřela v hořícím autobuse

Web s odkazem na místní policii informoval, že řidič vezl více pasažérů, než pro kolik je uzpůsobená kapacita autobusu.

Vůz byl přetížen, což prý přinášelo problémy zejména v zatáčkách mezi Cusipatou a Chillihuani. Řidič v jednom okamžiku sjel z cesty, autobus se několikrát převrátil a skončil na pozemku farmy. Policisté potvrdili více než 20 zraněných lidí, jeden člověk pak nehodu nepřežil. Podle serveru Standard by mělo jít o 32letého Brita. Mezi zraněnými jsou také 28letá Češka a 32letý Čech. Příčina nehody se stále vyšetřuje.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V autobuse na D1 našli vzkaz vyhrožující výbušninou.

Tagy: