Mrazivý příběh z Benátek: Těhotná novomanželka během líbánek zemřela v hořícím autobuse

Tragická nehoda autobusu u Benátek

Italská policie už identifikovala všech jednadvacet obětí tragické nehody autobusu nedaleko Benátek. Mezi těmi, kteří hrůznou havárii nepřežili, byla i mladá Chorvatka. Antonela Bakovićová byla na svatební cestě se svým manželem, jemuž přislíbila věčnou lásku teprve před nedávnem, informovala zahraniční média. Marko Baković nehodu přežil, v nemocnici se ale dozvěděl smutnou zprávu o odchodu jeho manželky, která byla navíc těhotná.

Své ano si řekli Antonela a Marko Bakovićovi teprve v první polovině září, připomíná portál 24sata.hr. Rozhodli se vyrazit na líbánky do Itálie a oslavit tam první společné chvíle jako manželé. Navštívili Řím či Florencii a poslední zastávkou měly být Benátky.

ČTĚTE TAKÉ: Neštěstí v Benátkách. Plný autobus se zřítil z nadjezdu, nepřežilo nejméně 21 lidí

Usídlili se v kempu, odkud vyrazili na jejich poslední společný výlet. Bohužel se romantická svatební cesta proměnila v tragédii. Během úterního návratu z Benátek se autobus zřítil z nadjezdu na železniční trať a začal hořet.

Brzy by byli tři

Čtyřiadvacetiletá Antonela Bakovićová nehodu nepřežila, její manžel utrpěl vážná zranění a musel být převezen na jednotku intenzivní péče do nemocnice v Marinu. Smutná zpráva zasáhla celé Chorvatsko o to víc, když se objevila informace, že mladý pár měl již brzy přivítat nového člena do rodiny. Antonela byla totiž v šestém měsíci těhotenství.

Starosta Soliny, kde společně žili, vyhlásil na pondělí 9. října den smutku. „Vyjadřuji upřímnou soustrast a podporu celé rodině, a to především Markovi, který sám bojuje o život,“ napsal na sociální síti starosta Dalibor Ninčević.

[DAN ŽALOSTI] Nesretan slučaj stradavanja nadomak Venecije nikoga nije ostavio ravnodušnim, međutim posebno nas je...

Posted by Dalibor Ninčević on Thursday, October 5, 2023

Zdrcený vdovec

První, na co se čtyřiadvacetiletý Marko po probuzení ptal, bylo, kde je jeho novomanželka. „Chci vidět svou ženu,“ hlásil zdravotní sestře. Vzhledem k jeho vážnému zdravotnímu stavu mu nemohla povědět pravdu.

Tu se dozvěděl až od svých rodičů ve čtvrtek ráno poté, co měli potvrzené, že je jeho stav stabilizovaný, napsal web Večernji list.

Jaká je přesná příčina nehody, zatím není zřejmé. Jednou z možných variant je, že řidiče autobusu postihly vážné zdravotní komplikace. Teorii ale musí podle policie nejprve potvrdit pitva.

Na místě nehody zemřelo devatenáct lidí, další dva pak v nemocnici. Mezi zesnulými je podle italského serveru La Repubblica i čtyřicetiletý řidič autobusu Alberto Rizzotto. Dalšími obětmi jsou turisté z Ukrajiny, Portugalska, Rumunska či Německa. Ve vraku autobusu zahynuly i dvě děti, zhruba dvanáctiletá holčička a jedenapůlroční miminko.

Tagy: