V Praze hořel domov pro seniory. Hasiči evakuovali dvacet lidí, tři museli ošetřit

Při požáru zasahovali hasiči ze šesti stanic.

V pražské čtvrti Bohnice hořela v sobotu dopoledne garsoniéra ve čtyřpatrovém domě pro seniory. Hasiči museli evakuovat 20 lidí. Na vyšetření do nemocnice převezli záchranáři dva lidi, všichni jsou mimo ohrožení života.

„Materiální škoda je předběžně vyčíslena na jeden milion korun, příčinou požáru byla nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm,“ sdělila mluvčí pražských hasičů Kateřina Suchánská.

V sobotu 20. března 2021 od 10:40 hodin zasahovali hasiči ze šesti stanic pražských profesionálních i dobrovolných...

Posted by HZS Praha on Saturday, March 20, 2021

Požár v Řepínské ulici vypukl v sobotu po půl jedenácté dopoledne. „Po příjezdu první jednotky bylo zřejmé, že plameny zasáhly bytovou jednotku v plném rozsahu,“ uvedla mluvčí. Zasahovalo šest jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů, zhruba za hodinu dostali oheň pod kontrolu. Dům poté odvětrali a prohlédli všechny byty.

Záchranáři zkontrolovali 32 lidí. „K dalšímu vyšetření transportujeme tři pacienty, žena a muž se lehce nadýchali zplodin hoření, další ženě se udělalo nevolno,“ uvedli záchranáři na Twitteru. Na místě měli i speciální auto Atego, které v nepříznivém počasí může poskytnout úkryt většímu počtu lidí.

Pro obyvatele domu přijel evakuační autobus, na místo dorazil i zástupce Prahy 8 kvůli náhradnímu ubytování. Po poledni se mohli lidé z domu vracet do svých bytů.

Tagy: