V Praze hořela střelnice. Mohutný dýmový mrak byl vidět i ze středních Čech

Pražští hasiči zasahují u rozsáhlého požáru střelnice v Sedleci.

Rozsáhlý požár střelnice v Sedleci

V Sedlci v Praze 6 hořel v pátek odpoledne jednopodlažní objekt střelnice, kouř byl vidět z více částí metropole a středních Čech. Hasiči dostali oheň pod kontrolu zhruba za hodinu. Požár zničil zastřešení odpalových drah, uchránit se podařilo objekt administrativní části a zázemí střelnice. Nikdo nebyl vážně zraněn, jeden příslušník hasičského sboru byl s lehčím zraněním ošetřen na místě, poté pokračoval v zásahu. Škodu hasiči odhadli na několik milionů korun, příčinu požáru zjišťují, sdělil jejich mluvčí Martin Kavka.

Na místě zasahovalo zhruba od 14:30 několik profesionálních a dobrovolných jednotek. „Prostor odpaliště byl v době příjezdu první jednotky zasažen v plném rozsahu, hasiči nasadili celkem sedm vodních proudů a zasahovali v dýchací technice, část hasičů vyhledávala uvnitř budovy osoby, které se tam mohly nacházet,“ popsal mluvčí. Pod kontrolu se požár podařilo dostat zhruba za hodinu, následovalo dohašování a vyhledávání skrytých ohnisek požáru. „Ještě po 17:30 na místě zůstávají jednotky, postupně dochází k jejich střídání,“ dodal Kavka.

Na místě nejsou žádné zraněné osoby, zůstáváme do ukončení zásahu, sdělila na Twitteru před 15:00 pražská záchranná služba.

ČTĚTE TAKÉ: Mohutný požár v pražské Dubči. Na místě zemřeli dva lidé, plameny pohltily rodinný dům

Podle informací na webu je střelnice Magnum Praha umístěna v přírodním terénu mezi obcemi Sedlec a Suchdol v Praze 6. Střelnice je polokrytá a v současné době má 18 střeleckých míst na vzdálenost od sedmi do 25 metrů s automatickým přibližovacím zařízením. Pro střelbu na 50 metrů je osm střeleckých míst. Součástí uzavřeného areálu je vedle kompletního sociálního zařízení i zahradní terasa a klubovna s občerstvením.

Tagy: