V Praze kolabuje doprava. Proč řidiči tráví v kolonách desítky minut a MHD má zpoždění

V Praze kolabuje doprava.

Pražská doprava kolabuje

Řidiči, kteří čekali, že uzavírky a dopravní omezení ze silnic koncem prázdnin zmizí, se letos spletli. Například pražská doprava v pondělí kvůli takovým omezením kolabovala.
Podle oslovených odborníků CNN Prima NEWS je na vině špatné plánování oprav hlavních komunikací, a to nejen v metropoli.

Důvodem dopravního kolapsu v Praze je řada omezení, včetně jednoho z hlavních uzlů na křižovatce Želivského, kde občas řidiči v pondělí nevěděli, co mají dělat. „Je to hrozný, hrozný,“ komentoval jeden z nich. „Strašný, ráno jsem tady stál asi tři čtvrtě hodiny,“ sdělil další naštvaný muž za volantem.

Řešením není ani MHD. Tramvaje totiž nejezdí a náhradní doprava, kterou dopravní podnik zajistil, se zasekla v koloně s ostatními auty. „Linka X16 se zpožďuje, viděl jsem třeba i půl hodiny,“ uvedl koordinátor dopravy. „Už bych toho Hřiba nakopal do pr***e,“ řekl jeden z cestujících.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dokončení Pražského okruhu dopravu ve městě nespasí. Na magistrále se paradoxně zhorší

Opozice vytýká vedení metropole špatné plánování. V okolí se totiž sešly hned tři podobné akce. „Jsme svědky naprostého selhání řízení dopravy v Praze. Pod Piráty, náměstkem Hřibem. On by měl koordinovat uzavírky soukromých společností, městských firem a městských částí,“ řekl zastupitel hlavního města Prahy Ondřej Prokop (ANO).

„Oprava křižovatek Želiského a Vinice byla hlavním městem Prahou schválena v tomto termínu a zařazena do seznamu akcí na letošní rok už na konci loňska,“ řekl vedoucí odboru komunikace Dopravního podniku Daniel Šabík.

„Těch míst je víc, nejenom v Praze. Je poměrně zarážející, že ta místa po prázdninách neubývají a naopak začínají přibývat. Otázkou je, kdo to vlastně povoluje. A pak je samozřejmě otázkou proč, když se odpoledne vracíme, už tam nikdo nepracuje,“ podotkl dopravní expert Roman Budský.

Jediné, co pomůže, je navigace, která ukazuje hustotu dopravy, a tím i vhodné objížďky. Nervy na pochodu by mohli mít řidiči v okolí křižovatky Želivského ještě zhruba týden.

Tagy:
doprava Česká pirátská strana ANO 2011 Praha Roman Budský dopravní zácpa Želivského