V pubertě ji popálili kyselinou, protože odmítla svatbu. Za 13 let se vdala z lásky

Když bylo Pramodini Roulové 15 let, stala se obětí útoku kyselinou. Důvodem mělo být odmítnutí nabídky k sňatku. I přesto, že si následky ponese na celý život, je nyní šťastná. Poznala totiž „toho pravého“ a před pár dny se vdala. „Saroj mě miluje takovou, jaká jsem,“ řekla Pramodini.

Nyní osmadvacetiletá Pramodini Roulová našla svoji lásku, devětadvacetiletého Saroje Sahooa, v roce 2018 v nemocnici, kde byla v té době hospitalizovaná. Sarojův kamarád v zařízení pracoval, a on ho proto pravidelně navštěvoval. „Mnoho lidí bylo překvapeno, že si mě chce vzít, ale zamilovali jsme se,“ sdělila Pramodini s tím, že Saroj se vzdal své práce, aby se o ni mohl starat.

Pár se vzal 1. března v nevěstině rodném městě Jagatsinghpur. Svatba byla původně naplánována na duben 2020, kvůli pandemii koronaviru se ale termín musel posunout. Životní události páru se zúčastnilo více než tisíc hostů. Mezi nimi byli také ženy, které stejně jako Pramodini přežily útoky kyselinou. „Cítím se požehnaně. Na svatbě jsme měli tolik hostů proto, aby s námi oslavili náš speciální den,“ řekla podle Daily Mail nevěsta.

Odmítnutí nabídky k sňatku

Pramodini byla popálena kyselinou, když jí bylo 15 let. Důvodem útoku měl být fakt, že odmítla nabídku k sňatku. Kromě jizev po těžkých popáleninách jí zbylo pouhých 20 procent zraku a je plešatá. „Saroj mě miluje takovou, jaká jsem. Vždy mě povzbuzuje, abych byla šťastná,“ dodala Pramodini.

Oba nyní pomáhají obětem útoků kyselinou prostřednictvím nevládní organizace Chhanv Foundation.

Tagy: