Zfetovaný muž měl v Mostě zabít 4leté dítě. Matka u soudu obžalovaného hájila, vinila otce

V Ústní nad Labem pokračoval soud s Michalem P.

Soud v případu zabití dítěte při potyčce

U Krajského soudu v Ústí nad Labem pokračoval proces s Michalem P. Ten podle obžaloby loni v Mostě bodl nožem do krku malého chlapce, který po útoku zemřel. Před soudem v pátek vypovídal italský otec dítěte, podle kterého mu obžalovaný muž vyhrožoval smrtí.

Na ulici v Mostě loni v květnu vyvrcholil spor mezi matkou čtyřletého chlapce a jeho italským otcem, který v pátek vypovídal jako svědek u soudu. Soud vyslechl otce zabitého dítěte odděleně. Ten totiž nechtěl být v jedné místnosti s obžalovaným mužem – partnerem matky.

ČTĚTE TAKÉ: Utýraného muže měli uvařit a krmit jím prasata. Svědci soudu v Pardubicích popsali podezřelé

V emotivní výpovědi přes tlumočnici popsal, že mu obžalovaný Michal P. už dříve vyhrožoval smrtí. „Viděl jsem, jak ke mně běží pan P. s nožem v ruce. Tak jsem vzal syna do náručí a pevně jsem ho držel,“ řekl otec.

V tu chvíli ale podle obžaloby zdrogovaný Michal P. zaútočil a nešťastně trefil čtyřletého chlapce. Dítě utrpělo fatální bodnou ránu do levé strany krku, která zasahovala podle znalců až ke kosti.

„Když se to stalo, tak jsem položil syna na zem a dával jsem mu dýchání po dobu 18 minut,“ pokračoval otec. Chlapce už ale nedokázali oživit ani přivolaní záchranáři.

„Ucpal jsem synovi aortu svým tričkem. Když přijela záchranná služba, tak už bylo jasné, že synovi nebije srdce, že je mrtvý. Já mám tady jizvu od toho, jak zasáhhl nožem,“ dodal otec.

Samotný obžalovaný muž i matka dítěte ale popsali osudný den jako nešťastnou nehodu a konflikt podle nich vyprovokoval právě italský otec. „Není normální, že mi otec ukradne dítě a vystaví ho takovému nebezpečí. Michal by mu nikdy nic neudělal,“ řekla matka zabitého dítěte.

Hlavní líčení bude pokračovat příští měsíc, kdy už by mohl padnout i rozsudek. Obžalovanému muži v případě prokázání viny hrozí až dvacetileté vězení.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Ve Štětí napadl zednickým kladivem své známé. Byla to nešťastná náhoda, kál se muž u soudu

Tagy: