Vánoční cesta: Hradec Králové má hned dva vánoční stromy, ozdoby září i na autobusech

V českých městech se navzdory pandemii a opatřením proti ní připravují na vánoční svátky. Pozadu nezůstává ani Hradec Králové. Dříve královské město pro své obyvatele připravilo překrásnou výzdobu. Vánoční ozdoby a světla visí nejen na stromech či budovách města, ale i na místech a objektech, kde by člověka překvapily. Hradečtí navíc připravilo hned dva vánoční stromy. Sváteční atmosféra je zkrátka v Hradci Králové jasně znát.

V krajském městě se rozhodli pojmout Vánoce ve velkém stylu. Vánoční ozdoby a osvětlení všude, kam se člověk podívá, dva vánoční stromy a sváteční výzdoba je dokonce i na městských autobusech.

Radnice Hradce Králové se stejně jako loni rozhodla jít cestou dvou vánočních stromů. Na Velké náměstí byla dovezena a postavena jedle bělokorá, kterou darovala soukromá dárkyně z Černožic. Druhý strom zamířil na Masarykovo náměstí a jde o smrk ztepilý z městských lesů. Oba stromy byly již na zmíněná náměstí instalovány a rozsvíceny.

Příprava na svátky začala v Hradci Králové již v říjnu. Organizátoři nakonec ozdobili 34 vánočních stromků a celkem je zde úchvatných 148 vánočních motivů. Město na vánoční oslavy věnovalo hned 700 tisíc korun.

Při večerní procházce centrem historického Hradce Králové za svitu vánočních ozdob a světel tak můžete plně pocítit vánoční atmosféru. Na lampách visí světelné vločky a vánoční hvězdy, autobusy jsou pokryté zářivkami a návštěvník je tak může vidět v netypické podobě.

Vánoční trhy kvůli covidu nebudou

Původně se samozřejmě počítalo s vánočními trhy a doprovodným programem. Mělo dojít na vystoupení, dětské atrakce či koncerty.

Vzhledem k protikoronavirovým opatřením se však žádné doprovodné akce nekonají a stejně tak ani vánoční trhy, které byly původně plánované od 10. do 22. prosince. Město již oznámilo, že kvůli koronaviru zrušilo i tradiční novoroční ohňostroj, na který běžně přišly tisíce lidí do centra města.

Tagy: