Vánoční nadílka potřetí: Prima Mazlíček naděloval díky kolegům stovky kil krmiva

Vánoce jsou časem splněných přání a dobrých skutků. Jeden takový dobrý skutek, již potřetí udělal i projekt Prima Mazlíček, a to díky svým kolegům a partnerům.

Je to až neuvěřitelné, jak zvířata spojují. Naši kolegové napříč odděleními se rozhodli dát nám vánoční dárek. Společně vybrali peníze na krmivo pro útulky, i letos se do akce zapojil rodinný obchod Aaagranule, který nám již třetí rok s touto sbírkou pomohl. Na Prima Mazlíčkovi bylo vybrat místa, kde krmivo využijí. Rozdělili jsme ho rovným dílem dvěma organizacím, které dobře známe.

Přes půl tuny krmiva

Stejně jako vloni padl výběr na ověřeného dodavatele Hájek Pet food, protože se jedná o kompletní krmivo pro všechna plemena, což je přesně to, co organizace, které se starají o opuštěné psy všech velikostí i věku, potřebují. Navíc i letos hlavní distributor tohoto krmiva Hájek Pet food přihodil několik set kilogramů z vlastní kapsy navíc a konečné množství tak přesáhlo 550 kilo. Měli jsme opravdu velikou radost, a vybrali tak dvě organizace, kam se krmivo vezlo.

Tety v akci

Nejdříve se nadělovalo ve spolku Tety v akci ve Skřivanech u Chlumce. Tam už na pytle čekalo 17 nedočkavců. Michaela Pourová, která za spolek krmivo převzala, se bude dělit s ostatními dobrými dušemi, které se o nechtěné psy a kočky v rámci spolku starají. Tety v akci totiž o zvířata pečují v domácím prostředí, aby jim nahradily milující rodiny. „Momentálně máme pod křídly 18 koček a 28 psů a uvidíme, jak se počty změní po Vánocích, kdy často lidé ‚vyhazují‘ nechtěné dárky. Jsme tak za krmivo velmi vděčné a určitě ho plně využijeme.“

Pro spolek nekončí péče ani po adopci. Na své svěřence pečlivě dohlížejí a neváhají pomoci.

Home4Pets

Tuto organizaci dobře znáte z našich pořadů. Home4Pets se nachází kousek od Prahy a slouží jako domov nejen psím a kočičím duším, ale i krávám, kozám, ovcím nebo koním, stává se tak často naším venkovním ateliérem. Organizace se skládá nejen ze samotného útulku, ale i několika dočasných péčí a společenského centra Best Frien's Club, kam mohou docházet majitelé se svými pejsky na různé procedury a terapie.

Home4Pets vytváří dočasný domov pro desítky psů všeho věku, velikosti, povahy a plemen. Osobně známe, stejně jako v případě Tet v akci, pracovníky organizace a tak jsme si dovolili vybrat je jako druhé příjemce naší vánoční nadílky. Jsou to srdcaři, jejichž práce si velmi vážíme.

Pomoc pro zvířátka

Pokud byste i vy rádi přispěli nějaké organizaci nebo útulku, nejdříve se na ně obraťte s otázkou, co konkrétně potřebují. Ne všude totiž chybí zrovna krmivo, většinou po Vánocích mají krmiva přebytek, ale chybí třeba pelíšky nebo dezinfekční prostředky. Stejně tak je dobré vědět, jakým krmivem v útulku krmí, dost psů má zažívací problémy nebo jsou třeba BARF. Stejně tak se může přes záchranné stanice pomáhat i volně žijícím zvířatům.

Každopádně děkujeme, že pomáháte, a my tímto moc děkujeme jak zmíněným organizacím, tak našim kolegům, že nám tyto vánoční nadílky umožnili předat.

Tagy: