Vánoční videoklip Sestřiček „Díky Vám“ je na prvním místě v trendech na YouTube

Sestřičky natočily vánoční videoklip plný díků

Necelý týden stačil vánočnímu songu seriálu Sestřičky k tomu, aby se stal hitem internetu. Píseň Díky Vám, kterou nazpívaly hvězdy seriálu Sestřičky jako poděkování zdravotníkům za obětavou péči, v sobotu obsadila s více než 380 000 zhlédnutími první příčku v trendech na YouTube. Daří se i veřejné sbírce Sestřičky sestřičkám, která už přesahuje dva miliony korun.

„Neměli jsme ambice bourat žebříčky hitparád nebo mít statisíce zhlédnutí. Tvořili jsme to s radostí a úctou jako poděkování těm, kteří jsou v první linii, a divákům seriálu Sestřičky, kterým jsme chtěli navodit vánoční atmosféru v této nelehké době,“ říká herec a zpěvák David Gránský, který stojí nejen za textem písně, ale i myšlenkou. A pro úspěch písně má prosté vysvětlení.

„Tvořili jsme ji všichni absolutně nezištně, zdarma a s láskou. Podíleli se na ní jen ti, kteří opravdu chtěli, a to je na tom znát. Parta skvělých lidí, která chtěla vyjádřit svůj vděk, obdiv a úctu. A to mám samozřejmě na mysli i všechny ty, kteří nejsou ve videoklipu vidět,“ dodává Gránský s tím, že mu denně chodí desítky hezkých vzkazů nejen od těch, kterým je píseň určená především.

„Některým slouží jako hymna při směně v nemocnici. Dalším, když se vrátí unavení z práce domů. Kdybyste se mě na to zeptali v říjnu, když jsem to začal plánovat, nikdy by mě nenapadlo, že to bude mít i tento motivační účel,“ přiznává Gránský.

Poděkování posílají i skutečné sestřičky

„Dobrý den, moc děkuji za Vaši podporu doktorům a sestrám. Moje maminka je zdravotní sestra a pracuje na covidovém oddělení v nemocnici. Dnes jsem jí pustila Vaši píseň Díky Vám. Maminka na ni koukala a uprostřed písně začala brečet. Na konci písničky říkala, že je hezké, že na ně někdo myslí,“ přidává jeden vzkaz za všechny David Gránský.

Hudbu k písni Díky Vám složil Gránského šestnáctiletý bratr, který vystupuje pod pseudonymem Tom Sean, a hudební producent Jiří Vidasov. Nazpívali ji David Gránský, Sabina Laurinová, Saša Rašilov, Adéla Gondíková, Petr Vaněk, Sandra Nováková, Ondřej Rychlý, Natálie Halouzková, Míša Tomešová, Petr Ryšavý, Amélie Pokorná, Veronika Divišová, Kristýna Frejová, Daniela Šinkorová, Michaela Dittrichová. Režie se ujal partner Sandry Novákové a režisér seriálu Sestřičky Vojtěch Moravec.

O zařazení do karty Trendy na YouTube rozhoduje řada faktorů, např. počet zhlédnutí, rychlost jeho generování, odkud zhlédnutí přichází, stáří videa a jeho výkon ve srovnání s dalšími nedávno přidanými videi kanálu. Kombinací těchto faktorů pak vzniká seznam videí, která ukazují, co se děje na YouTube, a která budou pro diváky relevantní a budou odrážet záběr této platformy. YouTube nepřijímá platby za umístění na kartě Trendy a ani nijak neprotěžuje konkrétní autory. Při výběru videí pro kartu Trendy nezohledňuje ani zhlédnutí reklam na YouTube.

Sestřičky sestřičkám

Nový vánoční hit Díky Vám podpořil iniciativu Sestřičky sestřičkám, kterou v listopadu založila televize Prima za podpory České asociace sester a Českého červeného kříže. Jejím cílem je finančně podpořit sestry v nemocnicích s nejvyšším počtem pacientů. Do veřejné sbírky Sestřičky sestřičkám lze přispět pomocí crowdfundingové platformy Znesnáze21 nebo prostřednictvím dárcovské SMS (DMS). Aktuálně sbírka přesahuje dva miliony korun. www.sestrickysestrickam.cz.

Tagy:
nemocnice YouTube videoklip David Gránský Youtube Adéla Gondíková Sabina Laurinová Sandra Nováková Modrý kód Sestřičky sestřičkám vánoční písnička Daniela Šinkorová trend Kristýna Frejová Tom Sean Saša Rašilov mladší