Harry Potter se vrací, vznikne velkolepý seriál. Část fanoušků ale zuří a hlásí bojkot

Streamovací platforma HBO Max oznámila zajímavou novinu pro fanoušky Harryho Pottera. S autorkou původních knih J. K. Rowlingovou podepsala kontrakt na natočení seriálu inspirovaného originální sérií. Reakce jsou ale rozporuplné, mnoho příznivců hodlá právě kvůli spisovatelce seriál bojkotovat.

„Váš dopis z Bradavic je zde. Přineseme vůbec první seriál ze světa Harryho Pottera,“ potvrdila streamovací platforma. Podle britského webu Mirror se má jednat o seriál založený na původních knihách Rowlingové.

ČTĚTE TAKÉ: Malý princ George okouzlil Brity chováním i proměnou. Jako sebevědomý vůdce rodiny, píší lidé

Autorka má u seriálu účinkovat v produkci. „Závazek HBO Max o zachování integrity mých knih je pro mě klíčový a těším se, až budu součástí této adaptace, která umožní zobrazit takové detaily, které jsou možné pouze v dlouhém televizním seriálu,“ řekla pro britský Guardian spisovatelka. Každá ze sérií by se pak měla zaměřit vždy na jeden z originálních dílů.

Rowlingová však u velké části veřejnosti upadla v nemilost kvůli svým kontroverzním názorům vůči transgenderové problematice. K odporu proti ní se vyjádřila v eseji a čerpala údajně z vlastních zkušeností. Lidé by se podle ní měli rozlišovat na základě pohlaví, nikoliv genderu. Kvůli těmto názorům hodlá velká část příznivců seriál přehlížet.

Její slova z roku 2020 tehdy odsoudily i největší hvězdy filmové ságy. Daniel Radcliffe (Harry Potter), Emma Watsonová (Hermiona Grangerová) i Rupert Grint (Ron Weasley) byli stejného názoru jako velká část veřejnosti. Spousta fanoušků tak plánuje už teď seriál bojkotovat. „Nikdy tu ženu nebudu podporovat streamováním jejího obsahu nebo jakoukoliv jinou formou,“ vypichuje Mirror jeden z vyhraněných komentářů na Twitteru.

I tak se ale najde spousta těch, které bude nesmírně zajímat detailní vhled do legendární série. V jednotlivých dílech by se měly objevovat podrobnosti, které se do filmů nevešly. „Je to neuvěřitelné, doufám, že se budou držet knih a ukážou nespočet detailů,“ uvádí jeden z napjatých příznivců.

Tagy:
kniha Harry Potter J. K. Rowlingová Daniel Radcliffe HBO HBO Max Daily Mirror Emma Watsonová Škola čar a kouzel v Bradavicích Hermiona Grangerová Ron Weasley