Smrtelná nehoda zastavila dopravu na D5 u Rokycan. Hasiči bojovali s požárem auta

Nehoda na dálnici D5

U Rokycan uhořel po nehodě člověk

Tragická nehoda dvou vozů uzavřela v pátek zhruba na pět hodin dálnici D5 nedaleko Mýta na Rokycansku. Jeden člověk při srážce zemřel a dva lidé byli zraněni, informovali Ředitelství silnic a dálnic, plzeňský krajský mluvčí hasičů Michal Holeček a mluvčí zdravotnické záchranné služby Lukáš Uherek. Jedno auto po nehodě začalo hořet. U události zasahovali záchranáři ze dvou krajů.

Nehoda se stala po 17:00 na 47. kilometru ve směru na Rozvadov. Podle policejní mluvčí Hany Kroftové si nehoda vyžádala uzavření dálnice na Rozvadov. Ve směru na Prahu byla dálnice průjezdná pravým jízdním pruhem, tvořily se kolony. Až po 22:00 byl podle silničářů a policie provoz na dálnici obnoven v obou směrech.

ČTĚTE TAKÉ: Smrtelná srážka 16letého motorkáře s vozem na Rychnovsku. Stopy odhalují příčinu tragédie

„Po příjezdu první jednotky bylo osobní vozidlo v plném rozsahu požáru. Hašení vozidla probíhalo třemi vysokotlakými proudy. Prováděli jsme předlékařskou péči u zraněných osob,“ popsal situaci mluvčí hasičů Holeček.

Záchranáři po příjezdu k nehodě už jednomu člověku nemohli pomoci, lékař u něj konstatoval smrt. „Na místě jsme si do péče převzali ženu asi středního věku, která utrpěla středně těžké popáleniny a byla letecky transportována na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň. Středočeská výjezdová skupina si do péče převzala řidiče kamionu s lehkým zraněním a posttraumatickou stresovou reakcí,“ uvedl Uherek.

Protože se nehoda stala na rozhraní dvou krajů, vyjeli k ní kromě záchranářů z Plzeňského kraje i zdravotníci a hasiči ze středočeských Hořovic.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Děti v plenkách se motaly na dálnici. Vyletěly z auta, otec je nepřipoutal, ukazují strašidelné záběry

Tagy:
zranění požár doprava dopravní nehoda katastrofa Dálnice D5 Mýto katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události silniční nehoda