Vážná nehoda dvou aut na Plzeňsku. Zranilo se pět dospělých, malé dítě je v kritickém stavu

Vážná dopravní nehoda dvou osobních aut komplikuje v neděli odpoledne dopravu na silnici první třídy u Vlkova nedaleko Spáleného Poříčí na jižním Plzeňsku. Zranění utrpělo pět dospělých a asi pětileté dítě, které je v kritickém stavu, informovala mluvčí krajské záchranné služby Mária Svobodová.

Nehoda podle informací Ředitelství silnic a dálnic zastavila provoz, objízdná trasa vede přes obec Žákava a Spálené Poříčí. ŘSD odhaduje omezení provozu na tahu z Plzně na středočeský Rožmitál pod Třemšínem a na jih Čech do 19:45.

ČTĚTE VÍCE: Hrozivé video lanovky v Itálii. Vichr se sedačkami mával desítky minut, lyžaři bojovali o život

Záchranáři řešili nehodu v režimu hromadného postižení osob, vyslali k ní pět sanitek, vůz s lékařem a inspektora provozu. „Čtyři muži středního věku utrpěli středně těžká zranění, tři byli při vědomí transportováni na akutní příjem fakultní nemocnice na Lochotíně, jeden do fakultní nemocnice na Borech. Žena středního věku s lehčím zraněním byla transportována na Lochotín. U dítěte, asi pětiletého, se záchranářům povedlo po kardio-pulmonální resuscitaci obnovit životní funkce, v kritickém stavu bylo transportováno na emergency na Lochotín,“ uvedla Svobodová.

O několik kilometrů blíže k Plzni se odpoledne stala další nehoda, která si rovněž vyžádala více zraněných. Při nehodě dvou osobních aut v obci Losiná utrpěla lehčí zranění řidička, narozená v roce 1983, a zhruba pětileté dítě, které záchranáři převezli do plzeňské fakultní nemocnice. Z druhého automobilu utrpěla lehčí zranění spolujezdkyně narozená v roce 1951, středně těžce byl zraněn řidič, narozený v roce 1949. Oba byli sanitkami odvezeni rovněž do fakultní nemocnice, uvedla Svobodová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tragická nehoda na Slovensku. Muže přimáčkl kamion

Podle Vršecké starší řidič osobního automobilu Škoda Rapid zřejmě přejel kvůli náhlé zdravotní indispozici do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem Peugeot, které náraz odhodil na oplocení přilehlého pozemku. Dechová zkouška u řidičky byla negativní, u staršího řidiče policisté nařídili odběr krve ke zjištění, zda nebyl ovlivněn alkoholem.

Tagy: