Neštěstí v Havířově: Kolotoč se vymkl kontrole. Lidé mají polámané nohy, líčí svědek

 V Havířově na Karvinsku v sobotu odpoledne spadla v lunaparku atrakce. Podle policie šlo o řetízkový kolotoč.

V Havířově na Karvinsku v sobotu odpoledne došlo k nehodě řetízkového kolotoče. Podle policie se atrakce vymkla kontrole. Zranění utrpělo 14 lidí, včetně dětí, uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí moravskoslezské policie René Černohorský.

Podle informací ČTK šlo o extrémnější verzi řetízkového kolotoče. Konstrukce se sedačkami vyjížděla po středovém sloupu asi do výšky 15 metrů. V okamžiku, kdy měla klesat, se horní část s rameny a sedačkami utrhla. „Odhadem to spadlo z výšky 15 metrů. Spadlo to na pokladny, které byly dole. Ty jsou zničené. Hodně lidí má polámané nohy,“ řekl svědek události.

Policie později uvedla, že účastníci atrakce se měli vlivem roztočení kolotoče v jeho dolní části zranit o zábradlí a o věci umístěné na zemi u atrakce.

Prvotní informace hovořily o 7 zraněných, následně se počet zvýšil na 12 a později 14. K incidentu se vyjádřil také primátor Havířova Josef Bělica (ANO). „Zatím nedošlo k fatálnímu zranění, ale nejsou banální. Moc mě to mrzí. Je to pro mě něco nepředstavitelného a obrovská tragédie,“ řekl podle TV Polar.

Neštěstí se stalo okolo 15:15 v centru Havířova. Na místě jsou policisté z Obvodního oddělení Havířov i kriminalisté. „Bude se zjišťovat, jak k události došlo, kdo je majitelem a provozovatelem, zda měl a má povolení k činnosti, kdo byl v době nešťastné události právě na místě a obsluhoval kolotoč, dále se bude prověřovat technický stav atrakce a celková instalace, řekl Černohorský.

Tagy: