Tragickou srážku na D5 nepřežili dvě děti a jeden dospělý. Kamion vjel do protisměru

Srážku osobního auta s nákladním nepřežili tři lidé

Těžká nehoda na dálnici D5

Tři oběti včetně dvou dětí si ve středu odpoledne vyžádala nehoda kamionu s osobním vozem na dálnici D5 u Benešovic na Tachovsku. Další dva lidé se zranili. Kamion prorazil svodidla a vjel do protisměru. Dálnice byla v obou směrech zavřená a tvořily se tam kolony. Jeden směr se podařilo zprůjezdnit kolem 23. hodiny, druhý kolem jedné hodiny ráno. Nyní je tak dálnice plně průjezdná.

„Dopravní nehoda se stala na 117. kilometru ve směru jízdy na Rozvadov, kde přejelo nákladní vozidlo do protisměru a srazilo se s jedoucím osobním vozidlem. Na místě zemřely tři osoby – jeden dospělý a dvě děti,“ uvedla policie na Twitteru.

Podle reportérky CNN Prima NEWS cestovala v osobním autě čtyřčlenná rodina.

„Jednu ženu jsme převezli letecky se středně těžkými zraněními na emergency do plzeňské fakultní nemocnice na Lochotín,“ sdělila mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová. Řidič kamionu utrpěl lehčí zranění a odvezla ho sanitka také do Plzně na akutní příjem.

Dálnice byla zavřená v obou směrech několik hodin. Směr na Německo se podařilo zprůjezdnit kolem 23. hodiny, protisměr pak později v noci. V místě se po nehodě tvořily dlouhé kolony, zejména kamionů. Podle informací ČTK naboural kamion další dva osobní vozy.

Tagy: