Ve Valdicích spáchal vězeň sebevraždu. Udusil těhotnou ženu, dostal výjimečný trest

Sebevražda vězně

O případu vraždy těhotné ženy z Prachaticka redakce CNN Prima NEWS již informovala. Vrahovi před několika dny vrchní soud potvrdil výjimečný 26letý trest. Ten si ale odsouzený neodpyká. Podle zjištění Krimi zpráv totiž spáchal ve vězení sebevraždu.

Vrchní soud začátkem dubna potvrdil dřívější verdikt Krajského soudu v Českých Budějovicích a Pavla B. poslal na 26 let do vězení za vraždu těhotné známé z Netolic. Podle rozsudku, měl muž ženu, která byla ve třetím měsíci těhotenství, někdy mezi 12. a 13. dubnem loňského roku škrtit a udusit ji igelitovým pytlem od briket. Její polonahé tělo pak měl hodit do jímky za domem, kterou zakryl prkny a plechem.

„V žádném případě se neztotožňujeme se závěrem soudu obou stupňů o tom, že se vylučuje jakýkoliv jiný závěr než ten, že klient je vinen,“ sdělila obhájkyně Pavla B. Pavla Martínková.

Už jednou vraždil

V trestním rejstříku toho měl muž opravdu hodně včetně jiné vraždy, kdy měl v roce 2006 nožíkem ubodat jiného muže. Za to šel do vězení na 12 a půl roku. Před dvěma lety byl propuštěn.

Aktuální 26letý trest za vraždu těhotné ženy si měl odpykat ve věznici ve Valdicích. Podle informací CNN Prima NEWS tam ve středu ráno zemřel. Odsouzeného Pavla B. našli na celé dozorci. Prý se měl oběsit. Dozorci mu poskytli první pomoc a zavolali lékaře. Ten však bohužel konstatoval smrt.

„Mohu potvrdit sebevraždu odsouzené osoby ve věznici Valdice. Cizí zavinění lze předběžně vyloučit, protože na cele byl umístěn sám,“ uvedla mluvčí Vězeňské služby ČR Markéta Prunerová. „Vzhledem k tomu že je to čerstvá záležitost a šetření ještě nebylo ukončeno, více podrobnosti k případů v tuto chvíli podávat nemohu,“ dodala.

Podle informací CNN Prima NEWS se měl muž oběsit na opasku vězeňského oblečení, který přivázal k mříži své cely.

Tagy: