Večírek na jachtě skončil tragédií. Čtyři lidé utonuli, loď na známém italském jezeře šla ke dnu

Na jezeře Lago Maggiore v Itálii zemřeli v neděli večer čtyři lidé, když se tam v bouři převrátila loď s 24 osobami na palubě. Na lodi byli zahraniční turisté, podle některých médií i Britové. Podle agentury ANSA bylo na palubě 22 turistů a dva členové posádky a oběťmi jsou Ruska, Izraelec, Italka a Ital. Tělo poslední oběti našli záchranáři v pondělí ráno.

Loď se převrátila mezi městy Sesto Calende a Arona. Italští hasiči uvedli, že dvaceti lidem se podařilo dostat do bezpečí. Záchranářům pomáhal i vrtulník a potápěči.

ČTĚTE TAKÉ: Zdrogovaný, se zákazem řízení a před nástupem trestu. Honičku mladík zakončil autem na střeše

Guvernér Lombardie Attilio Fontana řekl, že velmi vážnou nehodu způsobilo špatné počasí. Šestnáct metrů dlouhé plavidlo si podle jeho informací pronajali turisté. Zpravodajský server La Repubblica napsal, že lidé na lodi slavili narozeniny.

Když se plavidlo kolem půl osmé večer převrátilo, všichni naskákali do vody. Mnoha pasažérům se podařilo doplavat na břeh nebo je zachránily jiné lodě.

Lago Maggiore leží na jižní straně Alp a dělí se o ně Itálie a Švýcarsko. Patří mezi oblíbenou turistickou destinaci. V této oblasti v uplynulém dni panovalo špatné počasí a italská meteorologická služba vydala varování před bouřkami.

MOHLO VÁM UNIKNOUT – Zdrogovaný, se zákazem řízení a před nástupem trestu. Honičku mladík zakončil autem na střeše:

Tagy:
Itálie Lombardie Lago Maggiore la Repubblica