Velbloudí průvod v Česku upozorňoval na sucho. Radegast obdaroval obce zavlažovacími vaky

U příležitosti Mezinárodního dne boje proti suchu se Ostravou a Prahou prošel velbloudí průvod. Díky této akci, kterou organizoval Pivovar Radegast, se podařilo rozdat i speciální zavlažovací vaky pro stromy, které obdrží vybrané obce.

Celou letošní „vodní kampaň“ odstartoval velbloudí průvod, a to v Praze a Ostravě. Měl upozornit na to, že bez správné a vytrvalé péče o vodu a vodní zdroje „to naši krajinu bude pořádně bolet“.

Kromě toho ale organizátoři navrhli i řešení, díky kterému se dá suchu předcházet. A ruku k dílu přidali i Češi, kteří zasílali účtenky z nákupů piva Radegast. Tím pomohli k pořízení 534 zavlažovacích vaků pro stromy, které Pivovar Radegast uhradil.

Tyto pytle zamíří do obcí, které trápí problémy se suchem. Prvních 150 vaků dorazilo do Rakovníka, další místa budou následovat. Speciální pytle totiž pomáhají s úsporou vody a efektivnějším zaléváním. Díky nim stromy překonají sušší období, mladé stromky mají zase větší šanci na uchycení.

Radegast jde navíc sám příkladem. Mezi pivovary je v šetření vodou absolutní světovou špičkou. Stačí mu jen 1,2 litru vody na výrobu jednoho půllitrového piva, přičemž světový průměr je přes 2 litry.

Tagy: