Velikonoční zajíčci s překvapením. Celníci v Belgii zabavili várku vyrobenou z extáze

Velikonoční čokoládové zajíčky milují především děti a nepohrdnou jimi ani dospělí, obzvlášť jsou-li z vyhlášené belgické čokolády. Belgičtí celníci ovšem zabavili várku pamlsků, která byla vyrobena z extáze. Obsahovala až dva kilogramy psychedelické látky MDMA.

Podezřelých zajíčků si všiml zkušený celník Pol Meuleneire, který na mezinárodní třídírně balíků belgické pošty pracuje už 43 let a za pár měsíců jde do důchodu. „Vidíte? Je to MDMA. Čistá MDMA. Teď to musíme poslat do laboratoře. Potrvá pár dní než budeme mít výsledky,“ řekl Meuleneire pode webu CBS News.

MDMA je koncentrovaná podoba syntetické taneční drogy extáze. Tito falešní čokoládoví zajíčci mířili do Hongkongu. „Velikonoční zajíčci jsou pro toto období typičtí. Z jednoho kilogramu MDMA se dá vyrobit asi šest tisíc tablet extáze,“ vysvětil Meuleneire.

ČTĚTE TAKÉ: Překvapivý konec školní besedy o drogách. Policejní pes vyčmuchal u žákyně marihuanu

Na začátku své dlouhé kariéry přitom považoval Meuleneire za úspěch, když zadržel deset gramů konopí. Teď je jeho kancelář v nákladní zóně bruselského letiště podezřelými balíčky přeplněná.

„Jde to do celého světa. Lidé teď nakupují na darknetu. Pár kliknutí a máte, co chcete. S dodávkou domů nebo na falešnou adresu,“ popsal zkušený celník.

Drogy se také často tváří jako vitamíny, doplňky stravy nebo kartonové obaly. Loni na bruselském letišti zabavili šest tun zakázaných látek.

Tagy: