Velká firma? Nebo snad hodně velká firma? Pak si nechte nastavit systém KOH

Máte-li velkou firmu, hotel, průmyslový provoz, nákupní centrum, pak se vám nastavení systému KOH, neboli „komplexního odpadového hospodářství“ na 99 % procent vyplatí. Průkopníkem na tomto poli se u nás stala společnost FCC Česká republika.

Tuto službu nabízí svým zákazníkům již od roku 1994. A v čem taková služba spočívá? Jak název napovídá – podstatou je zabezpečení odpadového hospodářství zákazníka po stránce organizační, technické, legislativní a ve většině případů i personální.

FCC na míru navrhne, vyprojektuje a zavede systém nakládání s odpady. Tedy vytvoří podmínky pro třídění odpadů přímo v místě jejich vzniku, shromažďování do transportních dávek, odvoz a následné využití nebo odstranění odpadů. Využitím vlastních zaměstnanců navíc FCC zajišťuje veškerou manipulaci s odpady.

„Každý projekt KOH je unikátní, zpracovaný pro konkrétní provozní podmínky. Liší se proto nejen množstvím a druhy zpracovaných odpadů, ale následně i technickými, organizačními a cenovými podmínkami,“ vysvětluje obchodní ředitel firem FCC v ČR Petr Morávek. Službu využívají především velcí průmysloví zákazníci, celé průmyslové zóny, ale i logistická nebo obchodní centra.

A co konkrétně zákazník díky zavedení KOH získá?

„Dojde k optimalizaci odpadového hospodářství v konkrétním podniku. Dále k přenesení zodpovědnosti za problematiku nakládání s odpady na profesionální firmu, vyjma primárního třídění odpadů do sběrných nádob. Jde samozřejmě o ověřený systém, certifikovaný dle norem ISO 9001, 14001 a OHSAS 18001,“ vypočítává Petr Morávek.

Společnosti FCC v ČR zajišťují i přidružené činnosti v oblasti facility managementu, především v podobě úklidových služeb. Jedná se o úklidové služby administrativních, obchodních, skladových a průmyslových prostor, ale též o zimní údržbu prostor či úklidy vozů MHD.

Tagy: