Cítil jsem to až v mozku, říká zklamaný Muradov, kterého trefil soupeř prstem do oka

7. souboj Machmuda Muradova v UFC musel být ukončen po pár vteřinách, protože ho soupeř ošklivě píchl do oka

Vyjádření Machmuda Muradova poté, co mu soupeř v zápase poranil oko

Sedmička tentokrát štěstí nepřinesla. Machmud Muradov vstupoval právě posedmé do klece UFC, před soubojem s Rusem jménem Aliaskhab Khizriev se cítil skvěle. „Vše je, jak má být, fakt super,“ prozradil den předem v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. Hned v deváté vteřině zápasu ale uzbecký bijec inkasoval úder prstem do oka, sesul se k zemi a musel k němu přispěchat lékař. Oko začalo rychle otékat a Muradov jej nemohl otevřít. Zápas byl tedy ukončen bez výsledku.

Už 8. února oslaví Machmud Muradov 34. narozeniny, v UFC zápasí pátým rokem. Na dotaz, dokdy by chtěl ještě bojovat, před pár dny odpověděl: „Nevím. Ano, bude mi teď 34, cítím se dobře, ještě určitě dva tři roky odzápasím. Uvidíme, jak to bude se zraněními,“ řekl pro CNN Prima NEWS před soubojem s Aliaskhabem Khizrievem. „Můžeme plánovat cokoliv, ale může přijít něco, co nečekáme, a hotovo. Takže nevím.“

ČTĚTE TAKÉ: Náročná zkouška. Soupeř je sympaťák, říká Muradov o neporaženém Rusovi před bitvou

A bohužel, opravdu došlo k něčemu, co nikdo nečekal. Muradovův sedmý souboj pod značkou UFC skončil v Las Vegas po několika vteřinách. Ruský rival mu totiž v deváté vteřině souboje strčil nebezpečně prst do oka. Muradov se v tu chvíli navíc chystal do útoku, takže si na úder naběhl. Následně se bolestivě sesul k zemi.

Ač byl lékař u zraněného bojovníka během chvíle, oko začalo tak otékat, že už jej Muradov nebyl schopen otevřít. Zápas byl tedy ukončen a rozhodnut jako „bez výsledku“.

Hned po souboji byl Muradov přepraven do nemocnice na vyšetření. Oko totiž nebyl dál schopen ani trochu otevřít.

„Chtěl bych říct, že jsem v pořádku, jenom to oko nemůžu otevřít. Ten prst jsem cítil až v mozku,“ uvedl později bojovník na Instagramu. Asi se to muselo stát. Jenom mě se*e ta příprava, co jsem odjel. Opravdu jsem se připravoval na sto procent. Vše jsem nechal stranou, makal jsem, ale bohužel, asi se to takhle muselo stát. Děkuju bohu za všechno. A moc děkuju všem, co mě podporují a stojí za mnou. Moc vám děkuju. A jedeme dál. Teď jedeme do nemocnice, ale jedeme dál. Nic mě nezastaví,“

Uzbek s českým srdcem, jak se mu přezdívá, tak zažil v UFC další nepříjemné zranění. Naposledy se střetl v červenci 2023 s Američanem Bryanem Barberenou. Ač tehdy Muradov vyhrál jasně na body, z klece odcházel s poničenou nohou, na které měl výrazný otok.

Před zápasem na turnaji UFC Fight Night 235 se ale cítil dobře. „Noha je v pořádku. Mám za sebou dlouhou přípravu, ale jsem rád, že jsem zpátky,“ uvedl den před duelem. Snad se bude moct Muradov zase brzy vrátit do boje, v UFC vždy předvádí skvělé výkony.

Tagy:
zranění Las Vegas MMA UFC Machmud Muradov Ultimate Fighting Championship UFC Fight Night