Vémola chválí odvahu Piráta: Dořeším nevyřízené věci. Musím si dát pozor i na Attilu

Původně vyzýval Patrika Kincla, nakonec se ale Karlos Vémola v prosinci popasuje se slovenským rivalem Samuelem „Pirátem“ Krištofičem. S ním už měl mít jednou zápas, kvůli zranění do něj ale nemohl nastoupit. Nyní tak budou moci oba bojovníci vyrovnat staré účty. „Budu moct mít šanci dořešit nevyřízené věci, protože přece jenom mezi námi v minulosti nějaký řeči proběhly,“ říká Vémola pro CNN Prima NEWS před československou bitvou.

A je rozhodnuto. Organizace Oktagon MMA velmi rychle našla náhradního soupeře pro Karlose Vémolu. Ten chtěl původně 29. prosince potřetí změřit síly s Patrikem Kinclem. Šampion střední divize dal však přednost slovenskému vyzyvateli Vlastislavu Čepovi.

ČTĚTE TAKÉ: Je to škoda pro sport. Attilo, pojď do O2 areny, říká Vémola o zrušené trilogii s Kinclem

Český Terminátor tak hledal nového soupeře, protože si nechce nechat ujít poslední turnaj roku v O2 areně. Velmi rychle se ozval Samuel „Pirát“ Krištofič, s nímž se měl Vémola původně střetnout už v roce 2021, což mu znemožnila nemoc. Do titulové bitvy pak nastoupil Patrik Kincl a stal se šampionem střední divize.

Jak Vémola, tak Krištofič si ale dlouhou dobu předtím posílali přes sociální sítě ostré vzkazy. Slovák například mluvil o českém bojovníkovi jako o „radiátorovi“, ten ho zase označoval za fejkového šampiona.

„Karolko skončí,“ hrozil tehdy například Pirát. „Je to človíček zlý, nedobrý na srdíčku.“ – „Není prostě možný, že by v jakékoliv fázi našeho zápasu měl Pirát návrh,“ kontroval Vémola. Nyní tak mohou oba bojovníci dořešit staré spory.

„Jsem rád, že na rozdíl od jiných zápasníků měl koule a vzal to. Jsem rád, že před svým koncem kariéry budu moct mít šanci dořešit nevyřízené věci, protože přece jenom mezi námi v minulosti nějaký řeči proběhly,“ řekl Vémola v reakci pro CNN Prima NEWS. „Určitě to nebude lehkej soupeř. Je velice těžké ho ukončit… Vlastně za celou kariéru byl ukončenej jenom jednou.“

Osmatřicetiletý bijec ale vidí v souboji se slovenským rivalem ještě něco víc s ohledem na fakt, že jeho koučem je Attila Végh.

„A taky si zároveň musím dávat pozor, protože tohle bude další pomoc pro Attilku, který je jeho trenérem. Attilka tak bude přímo u toho, zase budou mít možnost si na mě sáhnout, vyzkoušet nějaké věci. Tohle by mohla být součást Attilovy přípravy, takže bych to měl udělat co nejchytřeji, co nejrychleji. A zároveň tam Attilovi poslat jasnej vzkaz, takže se na tenhle zápas moc těším,“ říká Terminátor s vidinou odvety Zápasu století, na kterou má dojít příští rok.

Tagy:
Slovensko bojovník Terminátor MMA Karlos Vémola zápas Attila Végh Samuel Krištofič Patrik Kincl O₂ arena OKTAGON MMA