Vémolova vítězná rozlučka. Ve šlágru Oktagonu ukončil rivala Végha ve druhém kole

Vémola porazil v „Odvetě století“ v Edenu Végha a udržel pás šampiona Oktagonu

Rozhovor po vítězství Karlose Vémoly

Oktagon 58 na stadionu v Edenu má za sebou velkolepý vrchol. Zápasník Karlos Vémola se dočkal své vysněné odvety a ve druhém kole porazil svého oponenta Attilu Végha tzv. arm trianglem, což promotér Ondřej Novotný nazval „neuvěřitelnou věcí“. Pro Vémolu jde také o symbolickou derniéru, třebaže po souboji prohlásil, že možná nejde o konec jeho kariéry. Na pražském stadionu deseti zápasům přihlíželo téměř 27 tisíc diváků, na místě byl také nejlepší český bojovník Jiří Procházka.

Vémola hned v úvodu nastoupil velice aktivně a rychle dostal Végha na zem. Tomu se ale rychle podařilo dostat se zpátky na nohy a několikrát „Terminátora“ ošklivě trefit. Vémola se ale oklepal a kontroval přesnými údery. Celé první kolo pak pokračovalo ve frenetickém tempu a oba zápasníci ustáli několik tvrdých úderů soupeře. Diváci v Edenu se rozhodně nenudili a dávali to hlasitě najevo.

ČTĚTE TAKÉ: Konec kariéry přišel dřív, než jsem čekal, přiznal Vémola. Překvapil vyjádřením o dopingu

Na začátku druhého kola pak Vémola dostal Végha na zem, kde ho ukončil tzv. arm trianglem, což promotér Ondřej Novotný nazval „neuvěřitelnou věcí“. Vítězný Vémola pak v závěrečném vyjádření nevyloučil další pokračování kariéry.

Tisková konference Oktagonu po zlomovém zápase Vémoly a Végha

S nápadem na souboj Karlose Vémoly s Attilou Véghem přišel sám český Terminátor v roce 2017, když společně se slovenským rivalem vystupoval v televizní MMA reality show Oktagon Výzva. Osmatřicetiletého gladiátora z Olomouce tehdy napadlo, že právě Végh by byl odpovídající soupeř pro velké československé derby v kleci. O dva roky později nápad realizovala organizace Oktagon v O2 areně a vznikl jeden z největších galavečerů bojových sportů v Česku.

Pro fanoušky bojových sportů šlo o zlomovou událost. Organizace Oktagon poprvé přivedla MMA na fotbalový stadion. Bezmála třicet tisíc diváků udělalo z turnaje s číslovkou 58 jednu z největších akcí bojových sportů vůbec. Na místě byli jak osobnosti z českého showbyznysu, tak také nejlepší český bojovník a šampion Jiří Procházka.

Tagy: